Wikipedia:Dudu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Wikipédia iku sawijining bauwarna jeron jaringan lan, minangka panmbudidaya anggoné nggayuh gagayuhan iku mau, sawijining meta:The Wikipedia Community saka wong-wong kang dhemen kanggo mbangun lan migunakaké bauwarna kang kwalitasé dhuwur mawa semangat padha-padha ngajèni. Awit saka iku, Wikipédia dudu papan kanggo samubarang tartamtu.

Cakrik lan Format[besut sumber]

Wikipédia dudu bauwarna cithak[besut sumber]

Wikipédia dudu bauwarna cithak, nanging sawijining proyèk bauwarna maya utawa digital. Saliyané bisa ditetepaké lan wiji liya kang cumawis ing kaca iki, ora ana watesan praktis babagan cacahing topik utawa cacahing isi kang kinukub déning Wikipédia. Nanging ana prabédan wigati antarané bab kang kena ditindakaké lan bab kang amrih ditindakaké, kang kamot sajroning kontèn ènsiklopédhis ing ngisor iki. Awit saka iku, kawicaksanan iki dudu idi bébas ngamot: artikel kudu manut marang kawicaksanan isi kang layak, mliki kang kamot sajroning pancapilar.

Njaga ajeging artikel ana sajroning ukuran kang lumrah iku wigati amrih gampanging aksès Wikipédia, mligi tumrap para maos kang migunakaké jaringan tilpun lan paramban mobile, awit bab iku bakal awèh pengaruh langsung nalika ngundhuh kaca (deleng Wikipedia:-). Mérang artikel dawa lan nyisakaké ringkesan sacukupé iku minangka péranganing pituwuhan alami kanggo sawijining topik (deleng Wikipedia:-). Sawetara topik kang kamot ing bauwarna cithak namung jeron artikel cekak lan statis, nanging Wikipédia bisa nglebokaké informasi kang luwih akèh, nyawisaké pranala njaba kang luwih akèh, lan bisa dianyari kanthi luwih cepet.