Wikipedia:Artikel pilihan/Mantan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lintang iki, siji sikilé kapisah, merlambangaké kandidat artikel pilihan ing Wikipedia.
Ing bab iki komunitas nemtokaké artikel apa kang dadi artikel pilihan. Artikel pilihan yakuwi karya paling apik komunitas Wikipedia kang nuruti kriteria artikel pilihan kang wis ditemtokaké.

Pengusul kandidat disuwun ndandani artikel adhedhasar kritik kang ditampa ing kaca usulan iki. Yèn panjenengan ngusulaké artikel kang panjenengan gawé dhéwé, supaya ditandani minangka "usulan pribadi". Sawijining artikel ora olèh diusulaké dadi artikel pilihan bebarengan karo pangusulan minangka artikel apik. Panganggo ora olèh ngusulaké ping pidho sawijining artikel nganti usulan kapisan artikel kasebut wis nampa dhukungan utawa kritikan wis didandani. Nyuwun supaya kritikan ditampa kanthi positif.

Supaya duwèni status artikel pilihan, artikel kasebut kudu nggayuh konsensus nyetujoni yèn artikel kang diusulaké mau wis miturut karo kriteria kang ana. Konsensus ditetapkan sawisé para penilai (panganggo aktif) lan para pengusul nyetujoni. Yèn nganti sawetara wektu kritikan marang artikel durung didandani utawa konsensus ora bisa digayuh, usulan bisa dibusak saka daftar arsip.

Hapus singgahanDaftar Isi

Artikel pilihan:


Gambar pilihan

Prosedur pangusulan

  1. Sadurungé ngusulaké kandidat, pesthèkaké yèn artikel kasebut wis miturut kabèh kriteria artikel pilihan.
  2. Wènèhi {{StatusAP nominasi}} ing kaca dhiskusi artikel kang diusulaké.
  3. Saka kana, banjur klik pranala "wènèhi komentar".
  4. Klik "sunting" banjur tulis ===[[jeneng artikel]]=== ing bagéan paling dhuwur.
  5. Sangisoré, tulisan alesan panjenengan ngusulaké artikel kasebut lan tandha tangani kanthi nulis ~~~~.
  6. Copy text iki: {{Wikipedia:Artikel pilihan/Usulan/jeneng artikel}}, banjur sunting kaca ini (kaca utama usulan kang lagi panjenengan waca saiki), lan paste cithakan iki ing paling dhuwur daftar kandidat. Ganti "jeneng artikel" kanthi judul artikel kang panjenengan usulaké.

Sarujuk lan ora sarujuk

Wacanen artikel kang diusulaké kanthi premana sadurungé milih sarujuk utawa ora sarujuk marang usulan.

  • Kanggo ngrèspon usulan, klik "Sunting" ana sisih tengen judul artikel (Dudu "Sunting" ana ing dhuwur kaca iki).
  • Yèn panjenengan sarujuk utawa nyetujoni usulan mau, tulis *'''Sarujuk''', dijangkepi alesan-alesané. Yèn panjenengan mèlu nyengkuyung dumadiné artikel kasebut tulung supaya disebutaké uga.
  • Yèn panjenengan ora sarujuk utawa durung nyetujoni usulan kasebut, tulis *'''Ora sarujuk''', dijangkepi alesan-alesané utawa kritikan panjenengan. Saben kritikan kudu ngrujuk marang detil spesifik kang bisa di tindak-lanjuti adhedhasar kriteria kang ana.
  • Penilai kang nentang kudu mirsani manèh sawisé sawetara dina, kanggo mirsani apa kritikan wis ditindak-lanjuti apa durung. Yèn kritikan wis didandani, penilai kang nentang bisat narik kritikané kanthi nyorèt (kanthi <s>...</s>), ora mbusak kritikan mau. Kang duwé hak nyorèt kritikan mung penilai kang nulis kritikan kasebut. Yèn penilai liya nganggep yèn kritikan kasebut wis ditindak-lanjuti, tulisen komentar, aja nyorèt tulisan wong liya.
  • Kanggo mènèhi pamrayoga tanpa sarujuk utawa ora nyarujuki, tulis *'''Komentar''' dijangkepi kanthi pamrayoga panjenengan.

Ing ngisor iki arupa dhaptar artikel sing tau dadi artikel pilihan lan ditampilaké ing kaca utama Wikipedia, nanging saiki dirasa ora ngebaki kelayakan manèh, amarga saka kuwi artikel-artikel ig ngisor iki dijabel saka dhaptar artikel pilihan.

Yèn ana sing kersa ndandani artikel-artikel iki, disumanggakaké lan ngusulaké manèh sawisé didandani supaya dadi artikel pilihan ing mangsa ngarep.

Dhaptar[besut sumber]

Wikipedia:Artikel pilihan/Usulan panjabelan/Arsip

Deleng uga[besut sumber]