Tari Tayuban

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Tari Tayuban mangrupi salah sahiji kesenian kang asale ning Cirebon[1]. Asale istilah Tayuban yaiku toyibah ning kata bahasa arab artine "alus". Punapa disebut Tayuban, karena Tayuban mangrupi pertunjukan tari kalayan gerak lan bentuk kang sanget alus lan menarik ditonton. Sing jaman bengen tarian iku didadiaken sebuah pertunjukan kanggo menghormati tamu-tamu agung saperti kasultanan, bupati lan kuwu ning daerah cirebon. Sekien tarian iku dadi wis masyhur di kalangan masyarakat umum dudu kanggo acara hiburan bae tapi dienggo acara adat istiadat di daerah seperti acara kendhuri, kawinan, khitanan lan sajabana.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Djohari, Uung; Salam, Chaerul; Supriyatna, Yatna; Marhayono; Sudirja, Aman; Imaduddinnur, adin; Sugiyono (1999). Kesenian daerah Cirebon. Cirebon: Badan Perencanaan Pembangunan Daerah Kotamadya Cirebon. k. 33.