Pembakaran spontan awak manungsa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Pembakaran spontan awak manungsa (Inggris: Spontaneous Human Combustion disingkat SHC) minangka kedadeyan kobong spontan awak manungsa sing diasilake saka energi ing njero manungsa. Ing kasus iki, manungsa sing ngalami SHC bisa nyebabake akibat fatal lan mbebayani nyawane manungsa. Ing sawetara kasus, misteri SHC kedadeyan cepet banget, nganti pirang-pirang kedadean ora ana saksi sing nyekseni proses SHC iki.

Ing telung abad kepungkur, ana sekitar 200 kasus SHC. Nanging, ing pirang-pirang kasus, penyelidikan sing cukup ora ditemokake lan biasane adhedhasar crita manuk lan pernyataan lisan

Nanging, kabèh kasus sing kedadeyan duwe kesamaan

  1. Korban kasebut minangka alkohol nemen.
  2. Dheweke biasane wanita tua.
  3. Awak ora kobong kanthi spontan, nanging ana zat sing ngobong.
  4. Tangan lan sikil biasane ucul.
  5. Geni nyebabake kerusakan banget ing obyek sing gampang kobongan nalika kena awak.
  6. Geni kobong-empon awu, bledug wangi sing isih garing.