Pelpin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Pelpin iku kutha cilik ing Polen. Kutha iki papané ana ing pinggir kali Wierzyca.

Sajarah[besut | besut sumber]

Ing kutha iki ana biara Katulik Cistercian arupa gaya Gotik lan uga Gréja Gotik. Katédral Pelpin asalé saka abad kaping-13.

Kutha iki wus ana ing abad kaping-11 lan didhudhuki wong Prusia ing taun 1824. Wiwit taun iku kutha iki dadi pusat nasionalisme Polen.

Kapustakan kutha iki ing Seminarium nyimpen Alkitab Gutenberg lan Pelpin Tabulature (buku notasi musik orgen saka abad kaping-17 sing langka banget).

Nalika Perang Donya II, kabèh anggota Katédral Pelpin dibanté kaum SS.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pelpin&oldid=1091118"