Lèpèn Poso

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Kali Poso)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Lèpèn Poso inggih punika salah satunggaling lepen ingkang dawa wonten ing Sulawesi Tengah. Lepen punika dados lepen ingkang sanget nengsemaken tumrap tiyang ingkang remen kaliyan petualangan. Danau Poso minangka dados hulunipun lepen punika. Panjangipun lepen punika kinten-kinten 200 kilometer wonten ing samadyaning redi Poso. Kawontenanipun lepen punika dipundadosaken kanggé pusat makarya kanggé warga ingkang gesang wonten ing sakiwa tengenipun lepen. Kaanan punika dipunsebabaken amargi alas ingkang wonten ing sakiwa tengenipun lepen poso, taksih alami kaliyan dipunjagi, semanten ugi kaliyan kahananipun tlaga Poso. Wonten satunggal PLTA dipunyasa wonten ing tlathah wau. Lepen punika dados papan kanggé makarya warga ingkang wonten ing sakiwa tengenipun lepen, amargi lepen punika boten naté kering kaliyan taksih resik. Toya lepen mili saking Danau Poso ingkang dhuwuripun kinten-kinten 350 mdpl punika saged dipunangge kanggé ulah raga arum jeram kaliyan riverboarding. Wonten ing langkung saking satunggal papan saged kawastanan ekstrim.

Cathetan suku[besut | besut sumber]