Insidious (filem sèri)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Insidious iku filem seri horor Amerikah sing digawé FilmDistrict kajaba angka 3 dibabar déning Gramercy Pictures. Ana telung filem ing waralabané, Insidious (2011), Insidious: Bab 2 (2013), lan Insidious: Bab 3 (2015), sing gunggung brutoné $357.7 yuta ing sakubenging dunya.

Loro filem sing pisanan nyaritakaké pasangan sing anaké ing kaanan koma tanpa sebab lan dadi perantara kanggo lelembut ing sana astral. Sawisé, pasangan iku diwedèni dhemit terus-terusan nganti dhemité éntuk sing dikarepké ya iku kauripan. Filem angka 3, uga nyaritakaké cenayang sing mbiyantu kulawarga mawa anak wedhoké ngundang roh. Kabèh jejer digambaraké minangka barkas-barkas kasus démonologi.

Loro filem sing pisanan disutradarani James Wan, déné filem angka 3né disutradarani Leigh Whannell, sing uga dadi panganggit naskah kanggo tiga filem iki. Insidious: Bab 3 dibabar nalika 5 Juni 2015.

Kritik lan panampa uwong umum[besut | besut sumber]

Film Rotten Tomatoes Metacritic CinemaScore
Insidious 66% (168 ulasan)[1] 52 (30 ulasan)[1] B[1]
Insidious: Chapter 2 39% (111 ulasan)[1] 40 (30 ulasan)[1] B+[1]
Insidious: Chapter 3 58% (110 reviews)[1] 52 (26 ulasan)[1] B+[1]
Rata-rata
54% 48 B+

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i Sitiran kosong (pitulung)