Gènus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Genus (biologi))

Gènus iku wangun panglompokan ing klasifikasi kauripan. Anggota-anggota gènus duwé pepadhan morfologi lan kekerabatan sing cerak. Ing sistem tatajeneng binomial, jeneng sawijining spesies makluk urip kapérang saka rong tembung: jeneng genusé (diwiwiti kanthi huruf kapital) lan jeneng panunjuk spesiesé. Contoné, Homo sapiens, jeneng ilmiah kanggo spesies manungsa modhérn, nandhakaké manawa manungsa modhérn kagolong ing genus Homo.