Genus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Genus (biologi))

Error: kudu mènèhi sawijining gambar ing baris kapisan

Genus utawa marga iku wangun panglompokan ing klasifikasi makluk urip. Anggota-anggota genus duwé pepadhan morfologi lan kekerabatan sing cerak. Ing sistem tatajeneng binomial, jeneng sawijining spesies makluk urip kapérang saka rong tembung: jeneng genusé (diwiwiti kanthi huruf kapital) lan jeneng panunjuk spesiesé. Contoné, Homo sapiens, jeneng ilmiah kanggo spesies menungsa modhérn, nandhakaké manawa menungsa modhérn kagolong ing genus Homo.