Empedhu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Empedhu ya iku kuning-ijo kang duwé funsi mbantu pencernaan panganan.[1] Empedhu digawé ana ing ati lan disimpen ing sajeroning kantong empedhu,organ kantong empedhu kaya kang nemplek ana ing pérangan ngisor ati.[1] Nalikane mangan, empedhu diculake saka kandung empedhu mara ing ati.[1]

Kandutan Empedhu[besut | besut sumber]

Cairan empedhu duweni kandutan mucin lan uyah empedhu kang duwé peran sajeroning pencernaan panganan. Cairan empadhu kasusun saka bahan-bahan kasebut.[2]

  • Banyu, gunané minangka pelrut utama.
  • Mucin, gunané kanggo nelesi lan nlunyukake duodenum supaya ora dadi iritasi ing usus.
  • garam empedhu, ngandut natrium karbonat kang njalari empedhu duweni sipat alkali.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c [1], Kaunduh 2/10/2012.
  2. ^ [2], Kaunduh 2/10/2012.

Kepustakaan[besut | besut sumber]

[3] [4]