Kuwaya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Empedhu)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kuwaya ya iku banyu kuning-ijo kang duwé pungsi mbantu ngiles panganan.[1] Kuwaya digawé ana ing ati lan disimpen ing sajeroning peru, jeroan peru kaya tumèmplèk ana ing pérangan ngisor ati.[1] Nalikané mangan, kuwaya diculaké saka peru mara ing ati.[1]

Kandhutan kuwaya[besut | besut sumber]

Kuwaya duwé kandhutan mucin lan uyah kuwaya kang duwé tumindak sajeroning ngiles panganan. Kuwaya kasusun saka bahan-bahan mau.[2]

  • Banyu, gunané minangka palarut utama.
  • Mucin, gunané kanggo nelesi lan nglunyokaké usus rolas driji supaya ora dadi iritasi ing usus.
  • Uyah kuwaya, ngandhut natrium karbonat kang njalari kuwaya duwé sipat alkali.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c [1], Kaunduh 2/10/2012.
  2. [2], Kaunduh 2/10/2012.