Menyang kontèn

Demo ukum nyapu jagat Indonesia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Halte bus TransJakarta Roundabout HI dibakar tanggal 8 Oktober 2020
Demonstrasi ing Jakarta tanggal 8 Oktober 2020
Kerusuhan ing Palladium Mall, Medan, 8 Oktober 2020. Kerusuhan kasebut nyebabake kemacetan lan nutup mal kasebut.

Demonstrasi ukum sapu jagat Indonesia (utawa sing luwih dikenal kanthi protes nglawan undang-undang omnibus) minangka serangkaian demonstrasi sing dianakake wiwit Februari 2020 kanggo nolak panerapan undang-undang omnibus sing disusun dening Pamrentah lan Dewan Perwakilan Rakyat Indonesia. Pamrentah negesake manawa ngetrapake undang-undang sapu tujuane kanggo nggawe lapangan kerja lan nambah investasi asing lan domestik kanthi nyuda persyaratan peraturan kanggo ijin bisnis lan proses akuisisi lahan. Saliyane, para demonstran protes nglawan materi sing durung diwasa saka ukum sapu, sing ngrusak akeh partai. Dheweke uga takon pentinge ngrembug babagan undang-undang iki sawise tagihan sing luwih penting kanggo dileksanakake, kayata Undang-Undang Rancangan Penghapusan Kekerasan Seksual, ditarik saka diskusi DPR.[1]

Sanajan ana demonstrasi lan kritik keras sing ditampa, RUU kasebut disahaketanggal 5 Oktober 2020. Pirang-pirang jam sadurunge diadopsi, surat-surat dikirim dening 35 perusahaan investasi ngelingake pamrentah babagan konsekuensi sing ngrusak lingkungan kasebut.[2][3]

Rujukan

[besut | besut sumber]
  1. Media, Kompas Cyber. "Komisi VIII Sebut RUU PKS Diusulkan Ditarik dari Prolegnas karena Proses Lobi Buntu Halaman all". KOMPAS.com (ing basa Indonesia). Dibukak ing 2020-08-19.
  2. Strangio, Sebastian. "Protests, Strikes Greet Indonesia's Controversial 'Omnibus Bill'". thediplomat.com (ing basa Inggris Amérika Sarékat). Dibukak ing 2020-10-07.
  3. Post, The Jakarta. "Indonesia passes jobs bill as recession looms". The Jakarta Post (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-10-07.