Buko pandhan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Buko pandan)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Buko pandan
buko pandan ing gelas

Buko Pandan iku salah sawijining panganan panutup saka Filipina kang dijakekaké adhem. Panganan iki digawé saka ager-ager awarna ijo lan disiram duduh.

Cara Nggawé[besut | besut sumber]

Piranti kang dicawisaké:[besut | besut sumber]
  • 1 kaléng susu kenthel legi
  • 3 gelas susu seger
  • 1 bungkus Nata de Coco
  • 200 ml banyu klapa utawa degan
  • 1 bungkus bubuk ager-ager warna ijo
  • Daging degan
  • 2 gelas banyu godhogan pandan
  • Gula sacukupé
Cara ngolah:[besut | besut sumber]
  1. Campuraké bubuk ager-ager karo banyu godhogan pandan ing panci lan digodhog nganti umub.
  2. Sakwise umub banjur dicithak lan diadhemake terus di iris kothak-kothak.
  3. Campuraké susu seger, susu kenthel legi, nata de coco, daging degan, gula lan ager-ager mau ing sawijining wadah.
  4. Udak-udak campuran mau nganti kacampur rata.
  5. Wenehake campuran mau ing gelas lan didelehake ing kulkas paling sedhela 3 jam.
  6. Buko pandan wis bisa dipangan.[1]


  1. Kasayu, Jessica (2018-05-27). "Buko Pandan Hidangan Penutup Khas Filipina". Woman Talk. Retrieved 2019-08-10.