Barkas:Coat of arms of Sambir–Drohobych (UGCC).svg

Konten halaman tidak didukung dalam bahasa lain.
Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Berkas asli(Barkas SVG, nominal 792 × 1.130 piksel, gedhéning barkas: 365 KB)

Barkas iki saka Wikimedia Commons lan kena kanggo proyèk liya. Panyandraning kaca panyandra barkasé kapacak ing ngisor.

Panyandra
English: Coat of arms of the Eparchy of Sambir–Drohobych of the Ukrainian Greek Catholic Church.

Reference:

Español: Escudo de armas de la Eparquía de Sambir–Drohobych de la Iglesia greco-católica ucraniana.

Referencia:

Українська: Герб Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Опис

У центрі композиції герба Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ розміщений щит, який розділений на дві частини ламаною горизонтальною лінією.

У верхній частині щита на срібному тлі зображено ікону Богородиці у синій туніці та пурпурному мафорії із золотим німбом. Обабіч німба – грецькі літери „МР” (праворуч) і „ΘΥ” (ліворуч) червоного кольору. У руках Божа Мати тримає обрамлений золотою тасьмою срібний покров-омофор, на якому – золотий хрест. У нижній частині щита на зеленому тлі зображена тризрубна дерев’яна церква золотої барви.

Щит увінчаний золотою митрою з червоним підкладом і розміщений на покладених навхрест золотому процесійному хресті та єпископському жезлі. Поверх них - золотий ланцюжок з панагією внизу щита.

Богословський коментар

Герб Самбірсько-Дрогобицької єпархії паритетно поєднує в собі образ і символ, притаманні для християнської іконографії. Він має два плани: верхній і нижній, які символізують Небесну та Земну Церкву. Небесний план представлений срібним тлом, що вказує на чистоту і непорочність, до яких маємо прагнути. Зелене поле, що репрезентує земний план, акцентує на особливостях розташування єпархії, яка багата на гірський і лісовий ландшафт. Ламана лінія між небесним і земним планами схематично відтворює вершини гір, бо значна частина єпархії знаходиться у передгір’ї Карпат.

На небесному плані споглядаємо постать Пресвятої Богородиці як Оранти і Покровительки. Три золоті зірки на пурпурному мафорії символізують Її Дівицтво перед, під час і після Христового воплочення, яке сталося через Неї. Своїм омофором Богородиця покриває територію єпархії і, зокрема, храм. Як Матір Божа (на це вказують грецькі літери „МР” і „ΘΥ”), Вона є Матір’ю Христової Церкви та Покровителькою місцевої Церкви – Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Піднесені вгору руки Оранти символізують заступництво та молитву Небесної Церкви за Земну.

У центрі земного плану розміщено стилізоване зображення церкви, характерної для місцевої архітектури. Трикупольність храму символізує Пресвяту Трійцю, що Її – як досконалу спільноту Божественних осіб Отця, Сина і Святого Духа – має наслідувати спільнота Церкви. Пресвяте таїнство Євхаристії, звершуване у храмі, є центром, джерелом і вершиною існування та розвитку Христової Церкви. Першим у євхаристійній любові є єпархіальний єпископ. Саме тому щит герба розміщений на знаках єпископської влади (жезлі, патериці та панагії) як на фундаменті, адже «де буде єпископ, там повинен бути й народ, так само й де Ісус Христоc, там і Католицька Церква» (Св. Ігнатій Антіохійський, Послання до смирнян, 8). Як головний предстоятель земної Євхаристії, єпископ очолює місцеву Церкву (митра поверх щита). Всі знаки єпископської влади, неначе промені, розходяться від храму в різні боки. Це означає, що єпископська влада живиться євхаристійною любов’ю та слугує її зростанню на всій території єпархії і поза нею. Виступ знаків єпископської влади за щит символізує те, що служіння єпископа не обмежується лише єпархією: він представляє свою місцеву Церкву і за її межами, творячи у сопричасті з іншими єпархіальними єпископами помісну Українську Греко-Католицьку Церкву.

Tanggal
Sumber Karya dhéwé SajoR (Author of this aesthetic version)
Juru pangarang
Andriy Grechylo  (1963–)  wikidata:Q4759383
 
Andriy Grechylo
Jeneng liya
Andriy Hrechylo, Andriy Grechylo, Andriy Greczylo
Українська: Гречило Андрій Богданович
Wedharan heraldist
Tanggal lair 19 Novèmber 1963 Besut iki ing Wikidata
Panggon lair Lviv
Pengawasan otoritas
creator QS:P170,Q4759383
Idin
(Nganggo manèh barkas iki)
Trabajo propio, reconocimiento requerido, mantener licencia:(Creative Commons CC-BY-SA-2.5). Citar a Wikipedia ó a Wikimedia como fuente si la imagen es utilizada en otros medios que no sean de los proyectos de la familia Wikipedia.
I, SajoR, sing nduwèni hak cipta karya iki, mawa iki nerbitaké berkas iki sakisoré lisènsi kasebut:
w:id:Creative Commons
atribusi andum mèmper
Berkas ini dilisensikan di bawah lisensi Creative Commons Atribusi-Berbagi Serupa 2.5 Generik
Atribusi: I, SajoR
Kowé kena:
  • ngedum – nyalin, nyebar, lan ngirim karya
  • nyampur – ngolah karya
Sangisoré kahanan mangkéné:
  • atribusi – Kowé kudu mènèhi krédhit kang patut, mènèhi pranala lisènsi, lan kandha yèn ana owah-owahan. Kowé bisa tumindak sasenengmu, nanging ora teges kang duwé lisènsi njurung lakumu.
  • andum mèmper – Manawa kowé nyalin rupa, ngowahi, utawa nggawé karya nganggo bahan karya iki, kowé kudu mbabar karyamu kang wis dadi nganggo lisènsi kang padha utawa kang cocog karo karya asliné..

Captions

Add a one-line explanation of what this file represents

Items portrayed in this file

gegambaran

status hak cipta Indonesia

berhak cipta Indonesia

sejak Indonesia

25 Mèi 2013

tipe media Indonesia

image/svg+xml

checksum Inggris

7381f0f5a91401c3b190af05b4baab6c0baa687f

metode penentuan Indonesia: SHA-1 Indonesia

ukuran data Indonesia

373.582 Bita

tinggi Indonesia

1.130 piksel

lebar Indonesia

792 piksel

Sajarahing berkas

Klik ing tanggal/wektuné saprelu ndeleng rupané barkasé nalika tanggal iku.

Tanggal/WektuGambar cilikAlang ujurNaragunaTanggepan
saiki25 Mèi 2013 21.13Gambar cilik kanggo owahan 25 Mèi 2013 21.13792 × 1.130 (365 KB)SajoR{{Information |Description ={{en|1=Coat of arms of the Eparchy of Sambir–Drohobych of the Ukrainian Greek Catholic Church. Reference: *[http://www.sde.org.ua/terytoria/herb.html www.sde.org.ua]}} {{es|1=Escudo de armas de la Eparquía de Sambir�...

Kaca ing ngisor iki nganggo barkas iki:

Panggunané barkas sajagat

Wiki liya ngisor iki nganggo barkas iki:

Métadhatah