Yuri Gagarin

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gambar:Gagarin.jpg
Yuri Gagarin

Yuri Alekseyevich Gagarin (aksara Sirilik: Юрий Алексеевич Гагарин; Alihaksara ISO: Ûrij Alekseevič Gagarin), 9 Maret 1934 - 27 Maret 1968) iku kosmonot Uni Soviet sing dilairaké ing Gzhatsk, Rusia.

Tanggal 12 April 1961, Gagarin minangka manungsa pisanan sing lunga menyang luar angkasa nganggo pesawat rokèt Vostok 1. Yuri Gagarin wafat nalika latihan nganggo pesawat MiG-15 ing cedhak Moskwa, 1968.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yuri_Gagarin&oldid=818861"