Wudu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Wudu Arab: الوضوء al-wuū', yaiku salah setunggaling cara nyucèkaké perangan awak kanthi gunakaké banyu. Uwong muslim wajib sesuci saben arep nglakani salat. Wudu bisa uga migunakaké lebu lan kasebut tayamum.Titi cara wudu kelawan banyu lan lebu yaiku ora pada.Wudu kelawan lebu lamun rai lan tangan.

Banyu kang isa digunakake wudu[sunting | sunting sumber]

  • Banyu udan
  • Banyu sumur
  • Banyu curug, laut utawa kali
  • Banyu saka lelehan salju utawa es batu
  • Banyu saka tangki utawa kolah

Banyu kang ora oleh digunakaké[sunting | sunting sumber]

  • Banyu kang ora resik utawa ana najis
  • Banyu sari buah utawa pohon
  • banyu kang wus berubah warnané, rasa dan ambuné lan dadi lèngkèt amerga samubarang kang dikum.
  • Banyu kang jumlahé sithik (kurang saka 1000 liter), kena sawijining perkara kang najis, kayata urin, darah atau minuman anggur atau ada seekor binatang mati didalamnya
  • Banyu bekas Wudu

Syarat[sunting | sunting sumber]

Ana 6 syarat kanggo berwudu;

  1. Islam
  2. Uwis Baliqh/Tamyiz,tégése bisa mbédakaké apik alané panggawéan
  3. Ora nanggung hadas gedhé
  4. Ora ana perkara kang nyegah banyu ing anggotané wudhu, tuladhané kaya getéh, cat, lan sapanunggalané
  5. Migunakaké banyu kang mutlak (suci lan isa nyucikaké)
  6. Mangèrtasi ndi perkara kang wajib lan ndi perkara kang sunah

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

http://www.angelfire.com/pro/sembahyang/wuduk.html

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wudu&oldid=833927"