Whitcomb L. Judson

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Whitcomb L. Judson

Whitcomb L. Judson yaiku penemu lerekan. [1]Judson yaiku sawijining warga Amerika.[1] Dheweke nemokake lerekan taun 1890.[1] Telung taun cadhake, yaiku ing taun 1893, Judson entuk hak paten. [1]Panemon lerekan, diwiwiti nalika dheweke melas karo kancane.[1] Banjur dheweke nyoba-nyoba.[1] Dheweke melas karo kancane kang gegere lara nalika nalekake sepatu.[1] Sawise seminggu angone nyoba-nyoba, Judson kasil anggone gawe piranti kang dikenal kanthi aran lerekan. [1]Amarga panemone mau, kancane dadi seneng amarga bisa mbuka kan nutup sepatune.[1] Tanggal 29 Agustus 1839, Judson ndaftarake hak patene. [1]Lereken kanthi bentuk baris cacah loro kang adep-adepan, kawiwitan digunakake sadurunge taun 1950 dening industri pakaian dadi.[1] Nanging ing wektu kang padha, lerekan dianggep minangka piranti kang angel digunakake lan kurang ringkes, mula ora patiya diperhatekake masarakat. [1]

Kedadeyan kaya mau lumayan suwe, pungkasane Gideon Sundback, sawijining insinyur saka Swedia, kang nalika kuwi nyambut gawe ing Amerika, menehi inovasi bentuk lerekan. [2]Gideon nembahake cacahing gigi saka papat saben incine dadi sepuluh utawa sewelas. [2]Gideon uga nyiptakake piranti kanggo gawe lerekan.[2] Ing taun kawiwitan, mesine ngasilake atusan meter lerekan saben dinane. [2]. Judson tinggal donya nalika taun 1909.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 275]
  2. ^ a b c d e (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 276]
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Whitcomb_L._Judson&oldid=830805"