WWE NXT

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
WWE NXT
Format Olahraga Entertaiment
gulat Profesional
Acara realitas
Sing gawé Vince McMahon
Lagu pambuka "Wild & Young" Oleh American Bang[1]
Negara United States
Gunggung musim 3
Gunggung épisode 44 (sejak 21 Desember 2010)
Prodhuksi
Durasi 60 Menit
Siaran
Saluran asli Syfy(23 Februari, 2010 – 28 September, 2010)
Webcast (5 Oktober, 2010 – Sekarang)
Tayang perdhana 23 Februari 2010 – Present
Kronologi
Tayangan kagandhèng RAW
SmackDown!
WWE Superstars
Pranala jaba
Situs resmi

WWE NXT inggih punika acara televisi pègualat profesional ingkang dipun produksi dèning WWE. Acara punika ndamèl dèbutipun ing 23 Februari 2010 ing sèdaya Syfy. Acara punika dipunjlèntrèhakè dados campuran acara realitas lan WWE naskah acara live. Dasar pikiran acara punika yaiku pegulat FCW berkompetisi kanggè dados anggotanya WWE kaliyan pertolongan WWE pègulat ingkang sampun profesional.

Bentuk Rupa[sunting | sunting sumber]

WWE NXT inggih punika acara ingkang gadahi 8 pegulat enggal saking perkembangan wilayah WWE ingkang asmanipun Florida Championship Wrestling, pegulat punika dipunasmani "Rookies". Mereka dipunlatih dening 8 pegulat profesionalnya WWE saking RAW lan SmackDown. Saben episode ngutamakaken Rookie dilatih kaliyan pelatih mereka kaliyan mengembangkan karakter mereka serta dengan mikrofon dan pertunjukan mereka di depan penonton. Ing pinten-pinten minggu, suara akan dipuncepeng lan Pro badhe ngevaluasi suskesnya saben Rookie. Pro ugi badhe milih favorit Rookie ingkang jumbuh kaliyan kaping sekawan kriteria punika:

  • Menang utawi Kalah rekor
  • Kekuatan lawan
  • Etos kerja
  • "Itu" faktor

Pro mboten saged milih Rookienya piyambak. Pemilihan ingkang wiwit badhe dipunwontenaken ing episode tanggal 30 Maret 2010. Pemenang ing pungkasan musim badhe angsal kontrak kangge tanding ing merek RAW.

Musim[sunting | sunting sumber]

Musim 1[sunting | sunting sumber]

Wade Barrett, Pemenang NXT musim pertama.

Musim petama NXT dipunwiwiti ing surya 23 Februari, 2010 lan pungkasan ing 1 Juni, 2010 ing saluran Syfy. ing sakderengipun NXT dipunsiaraken, Pro Skip Sheffield dipungantos kaliyan William Regal gantos Montel Vontavious Porter (MVP) yang sudah diumumkan menjadi Pronya Skip Sheffield.[2][3] Sakderegipunn musim 1 pungkasan, katah pargantosan ingkang sampun kalampahaken . Musim kawiwitan sajatosipun dipunrencenakaken ing 17 minggu , ananging kapungkasan ing 15 minggu.[4] ing eliminasi kawiwitan ing episode ing surya 11 Mei, Michael Tarver lan Daniel Bryan dipuneliminasi dening pengelolaan WWE amargi ndamel komantar menika badhe dipuneliminasi. Dados ing malam punika 3 rookie dipuneliminasi, kaliyan Skip Sheffield dipuneliminasi amargi ing pemilihan pro, peringkatnya adalah terakhir di pemilihan itu. Carlito dipecat WWE pada 20 Mei amargi nolak rehabilitasi saksampunipun nglanggar program kabecikan WWE. Pemilihan pro berikatnya dipunwontenaken mboten wonten piyambakipun ngantos musim 1 kapungkasan.[5] Pemenang musim kawiwitan inggih punika Wade Barrett.[6], piyambakipun dipunwiwiti bergulat ing merek RAW.[6] Setelah musim pertama berakhir, Rookie musim ingkang kawiwitan dipunginaaken ing alur cerita kaliyan ndamel grup ingkang asmanipun The Nexus.[7][8] Dipunpimpin deningh Wade Barrett, grup punika nyerbu acara RAW ing daya pikoleh kontrak WWE kangge rookie ingkang awon ing NXT musim kawiwitan. Serbuan punika grup Nexus nyerang WWE Champion John Cena lan ugi pegulat sanes lan personel WWE.[7][9] Daniel Bryan betulan dipunpecat WWE amargi piyambakipun mencekik penyiar ing arena Justin Roberts kaliyan dasi Justin Roberts ing penyergapan kawiwitan, ingkang WWE merasakan serangan punika langkung kasar kangge pedoman TV-PG.[10][11] Grup punika angsal kontrak ingkang merek RAW, ananging tasih kalajengaken kangge ngacaukan acara, ugi nyerang pemimpin WWE Vince McMahon.[12]

Kontestan[sunting | sunting sumber]

Rookie[13] Pro[13] Menang[14] Kalah[14] Status
Wade Barrett Chris Jericho 8 5 Pemenang
David Otunga R-Truth 6 5 Dieliminasi pada minggu ke 15
Justin Gabriel Matt Hardy 7 4 Dieliminasi pada minggu ke 15
Heath Slater Christian 5 6 Dieliminasi pada minggu ke 14
Darren Young CM Punk 7 4 Dieliminasi pada minggu ke 13
Skip Sheffield William Regal 2 5 Dieliminasi pada minggu ke 12
Daniel Bryan The Miz 0 10 Dieliminasi pada minggu ke 12
Michael Tarver Carlito 1 7 Dieliminasi pada minggu ke 12

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Kaluputan sitat (pangutipan) Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng Theme
  2. ^ "WWE NXT: Meet the NXT Rookies and their WWE Pros!". World Wrestling Entertainment. 2010-02-16. http://www.wwe.com/content/media/video/vms/wwenxt/2010/february15-21/13532536. Retrieved 2010-02-20.
  3. ^ "WWE NXT Superstars". World Wrestling Entertainment. http://www.wwe.com/superstars/wwenxt/. Retrieved 2010-02-20.
  4. ^ "The NXT Interview: Justin Gabriel". World Wrestling Entertainment. 2010-03-05. http://www.wwe.com/shows/wwenxt/nxtinterview/gabrielinterview. Retrieved 2010-03-08.
  5. ^ "Carlito released". World Wrestling Entertainment. 2010-05-21. http://www.wwe.com/inside/news/carlitoreleased. Retrieved 2010-05-21.
  6. ^ Kaluputan sitat (pangutipan) Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng 05-18-2010
  7. ^ a b Adkins, Greg (2010-06-21). "Seven deadly sinners". World Wrestling Entertainment. http://www.wwe.com/shows/raw/archive/06212010/. Retrieved 2010-06-22.
  8. ^ Adkins, Greg (2010-06-28). "Snakes and ladders". World Wrestling Entertainment. http://www.wwe.com/shows/raw/archive/06282010/. Retrieved 2010-06-29.
  9. ^ Wortman, James (2010-06-07). "As you like it". World Wrestling Entertainment. http://www.wwe.com/shows/raw/archive/06072010/. Retrieved 2010-06-08.
  10. ^ Martin, Adam (2010-06-12). "New update on Danielson's release from WWE". WrestleView. http://www.wrestleview.com/viewnews.php?id=1276327124. Retrieved 2010-06-12.
  11. ^ "Daniel Bryan released". World Wrestling Entertainment. 2010-06-11. http://www.wwe.com/inside/news/14734694. Retrieved 2010-06-12.
  12. ^ Keller, Wade (2010-06-21). "WWE Raw results 6/21: Keller's report on the fallout from the Fatal 4-Way PPV event, Jericho puts his career on the line". Pro Wrestling Torch. http://pwtorch.com/artman2/publish/wwerawreport/article_42106.shtml. Retrieved 2010-06-22.
  13. ^ a b "WWE NXT Superstars". World Wrestling Entertainment. http://www.wwe.com/superstars/wwenxt/. Retrieved 2010-02-20.
  14. ^ a b "NXT Rookie records". World Wrestling Entertainment. http://www.wwe.com/shows/wwenxt/rookierecords/. Retrieved 2010-03-26.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=WWE_NXT&oldid=837719"