WWE Championship

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

WWE Championship inggih punika Gélar Dunia WWE, gelar punika gadahi déning promosi World Wrestling Entertainment (WWE). Gelar punika dipunciptakakén ing taun 1963 saking promosi WWWF lan gelar punika yaiku gelar dunia ingkang kawiwitan ing sejarah WWE. WWE gadahi kalih gelar dunia, satu gelar WWE Championship punika lan sètunggal ugi inggih punika World Heavyweight Championship. sakapunika gelar dipuncépéng merek RAW lan gelar World Heavyweight Championhship dipuncépéng déning merek SmackDown.

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Gelar WWWF Championship dipuntépangakèn ing taun 1963 kaliyan Buddy Rogers dados pegulat kawiwitan nyepeng gelar punika ing tanggal 29 April. Gelar punika sampun katah ingkang gantos asma ngantos promosi ingkang nyépéng gelar punika nggadahi variasi asma, kadasta ing taun 2002 ing World Wrestling Federation (WWF) nggantos asma perusahaanipun dados World Wrestling Entertainment (WWE).

Pindah Merek[sunting | sunting sumber]

Ing WWE Brand Extention acara WWE Draft pertahunan dipunwontenaken, WWE Draft inggih punika acara ing pundhi pegulat saking merek RAW lan SmackDown tukar merek.[1] Saksampune tiga taun dipuncepeng ing merek SmackDown, WWE Championhip pindah merek ing acara 2005 WWE Draft Lottery ing John Cena pemegang gelar punika dipunpindahaken ing merek RAW sementara pemegang World Heavyweight Championship, Batista dipunpindahaken ing merek Smackdown.[2] Ing 11 Juni, 2006, Rob Van Dam ngginaakenn Kontrak Money in the Bankpada acara ECW One Night Stand kangge pertandingan gelar WWE Championship kaliyan nglawan John Cena. Kontak punika yaiku kontrak pertandingan ing garansi dening WWE, kontrak punika yaiku kangge gelar WWE Championship, World Heavyweight Championship utawi ECW Championship ing wanci punapa kemawon nyepeng pilih. Rob Van Dam ngalahaken John Cena kangge menangaken WWE Championship ndamel gelar punika pindah ing merek ECW, merek ingkang dipuntumbas WWE saking World Championship Wrestling amargi bangkrut. Ing 3 Juli, Edge ngalahaken John Cena lan Rob van Dam ing Pertandingan Triple Threat kangge menangaken gelar WWE Championship, ndamel gelar punika malih merek RAW amargi Edge inggih punika pegulat saking merek RAW. Ing 2008 WWE Draft, Pemegang WWE Championship Triple H dipunpindahaken ing merek SmackDown.[3] Taun ngajeng ing acara 2009 WWE Draft, balik ing merek RAW ing Triple H dipunpindahaken ing merek RAW. Saksampune WWE Elimination Chamber WWE Championship lan World Heavyweight Championship dipuncepeng merek SmackDown amargi Batista, pegulat SmackDown menangaken gelar WWE Championship saking John Cena. Ananging gelar punika balik ing RAW setelah John Cena ngalahaken Batista ing acara WrestleMania XXVI.

Pemegang Gelar[sunting | sunting sumber]

WWE Championship dipuntepangaken ing taun 1963 kaliyan Buddy Rogers pemegang kawiwitana. Sakpunika sampun wonten 39 pegulat nyepeng gelar punika, kaliyan John cena nyepeng ingkang katah ngantos sedasa ugi .[4] Bruno Sammartino nyepeng gelar punika ngantos 2,803 dinten ing 17 Mei, 1963 ngantos 18 Januari, 1971 ndamel rekor nyepeng ing paling lami. André the Giant nyepeng gelar punika ngantos sawetawis 45 detik ndamel rekor nyepeng ingkang paling cendhak . Brock Lesnar inggih punika pegulat ingkang paling enem nyepeng gelar punika kaliyan umur 25 lan Mr. McMahon inggih punika pegulat ingkang tua nyepeng gelar punika kaliyan yuswa 54. Pemegang gelar punika sakpunika inggih punika CM Punk, pegulat ingkang menangaken WWE Championship kangge ingkang kaping kalih saksampune ngalahaken Alberto Del Rio ing Pertandingan Single ing PPV Survivor Series ing tanggal 20 November, 2011.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=WWE_Championship&oldid=841624"