Vuvuzela

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Vuvuzela saka plastik

Vuvuzela iku sawijining instrumèn sebul utawa mèmper sasangka saka Afrika Kidul. Instrumèn iki digawé saka kayu utawa bahan liya awujud bumbungan sing dawané kurang luwih 62 cm lan ing pucuké ana kaya mangkoké. Ing pucuk sijiné iku ana bolongan kanggo nyebul. Vuvuzela bisa nggawé swara sing gedhéné nganti 130 decibel utawa 113 decibel ing jarak 2 meter.[1]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Vuvuzela&oldid=826772"