Volume

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Volume utawi ingkang dipunsebat ugi kapasitas inggih punika pangitung sepinten kathahipun ruang ingkang saged dipunpanggéni wonten ing salah satunggalipun objèk. Objèk punika saged awujud barang ingkang wujudipun rata ugi ingkang boten rata. Barang ingkang wujudipun rata kadosta kubus, balok, silinder, limas, lan kerucut. Barang ingkang boten rata kados sélo ingkang wonten ing lèpèn utawi wonten ing margi. Volume saged dipunginakaken kanggè nemtokaken massa jenis salah satunggalipun barang.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Volume&oldid=833755"