Viking

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kapal Viking

Viking inggih menika suku bangsa saking Skandinavia ingkang nggadhahi padamelan minangka bakul, tani, lan ingkang paling misuwur inggih menika dados perompak (asring sanget dipunlaksanakaksen nalika boten kasil anggénipun dol-tinumbas]], ingkang ing antawisipun taun 800 lan 1050 njarah, nguwaosi lan dol-tinumbas ing pesisir, lèpèn lan pulo ing Eropa[1] lan pesisir lor wétanipun Amérika Lèr, sarta wewengkon sisih wétanipun Eropa ngantos dumugi Rusia lan Konstantinopel. Tiyang viking nyebat dhiri piyambakipun mawi tetembungan Norsemen (tiyang lèr]], lan sumber-sumber utami saking Rusia lan Bizantium nyebat viking kanthi tetembungan Varangian.[2] Tiyang Skandinavia modern ngantos samenika nyebat viking kaanthi tetembungan nordbor (tiyang lèr).[2]

Leif Eriksson, ingkang wonten ing saga Islandia dipunpratelakaken minangka katurunan trah pangarsanipun Viking Norwegia ingkang damel perkampungan ingkang sepisanan ing Greenland watawis taun 985, kadosiun dados tiyang ingkang kapisan ingkang manggihi Amerika watawis taun 1000.[3] Perkampungan ingkang dipundamel kadosipun inggih menika ing L'Anse aux Meadows, inggih menika ing Newfoundland lan Labrador, Kanada.[3]

Tetembungan Abad Viking sampun dipunanggé kanggé nyebat periode sajarah Skandinavia saking taun 800 ngantos dumugi 1066, inggih menika nalika tilar donyanipun Harald III Sigurdsson.[4]

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)Viking dipunundhuh tanggal 10 September 2011)
  2. ^ a b (en)Rurik as a Viking, or Varangian dipunundhuh tanggal 10 September 2011)
  3. ^ a b (en)[http://books.google.com/books?id=A6UiME-M0BYC&dq The Complete Idiot's Guide to American History By Alan Axelrod; p. 8 ISBN 0-02-864464-6]
  4. ^ (en)The Vikings from the Norway dipunundhuh tanggal 10 September 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Viking&oldid=832813"