Valentina Tereshkova

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Soviet Union-1963-Stamp-0.10. Valentina Tereshkova.jpg

Valentina Vladimirovna Tereshkova (basa Rusia: Валенти́на Влади́мировна Терешко́ва;) iku kosmonot wanita Uni Soviet sing dadi wanita pisanan ing donya sing mabur menyang luar angkasa kanthi migunakaké Vostok 6 ing taun 1963. Valentina dilaiarké ing Bolshoye Maslennikovo, sawijining désa cilik ing Yaroslavl Oblast, Rusia tanggal 6 Maret 1937.