U-kiss

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
U-KISS
유키스

Latar wuri
Asal Seoul, Korea Selatan
Génré K-pop, Pop, synthpop, dance-pop, R&B, dance, ballad
Taun aktif 2008–sekarang
Label NH Media (Korea Selatan)
Avex Trax (Jepang)
Magepokan karo PARAN
Situs wèb u-kiss.co.kr u-kiss.jp
Anggota saiki
Soohyun
Kiseop
Eli
AJ
Hoon
Kevin
Dongho
Tilas anggota
Alexander
Kim Kibum

U-Kiss punika boyband saking Negeri Ginseng, Korea. U-Kiss niku singkatan saking Ubiquitous Korean International Idol Super Star. U-Kiss niku boyband ingkang kapendet saking audisi ingkang dianaaken NH Media. U-Kiss debut ing taun 2009. Anggotanipun U-Kiss punika : Soohyun, Kiseop, Eli, Kevin, Dongho, Hoon, lan AJ. Kalih ingkang terakhir punika anggota anyar U-Kiss. Sajake, anggotanipun U-Kiss onten Alexander lan Kibum, nanging bocah loro kae metu saking U-Kiss taun 2011. Banjur digantekake Hoon lan AJ. U-Kiss sampun gadah 3 album, inggih punika : Only One, Neverland, lan Collage (anyar lho). U-Kiss nggih gadah mini album, ana : 2008: New Generation 2009: Bring It Back 2 Old School 2009: ContiUKiss 2010: Break Time 2011: Bran New Kiss 2012: DoraDora 2012: The Special To Kiss Me 2012: Stop Girl Akeh to? U-Kiss nggih tau dadi bintang tamu ing acarane dewe. Sing wis tau ndelok mesti wis reti to? Nha, sing durung reti tak nei reti, ana : Acara TV 2008: You Know U-KISS 2009: All About U-KISS 2009: U-KISS Vampire 2010: Chef Kiss 2010: We Got Married (karo Girl's Day) 2011: Start Date With U-KISS in Hong Kong Drama 2010: Autumn Destiny (Thailand) 2011: Real School (Korea) 2011: I Am Legend (cameo) (Korea) 2011: Real School (Korea) 2012: Holy Land (Korea) 2012: The Strongest K-POP Survival (cameo) (Korea) Film 2010: Villain & Widow 2011: Mr. Idol (cameo) Nha, sekian ndisik yo. Iki sing nggawe cah Jogja lho. Fans berate U-Kiss. Hehehe, Nyuwun pangapunten yen basa ne kurang apik. Soale kula mboten fasih basa jawa. Bye, salam Kissme Indonesia

Anggota[sunting | sunting sumber]

Anggota Saiki
Jeneng Panggango[1] Jeneng Lair Tanggal Lair[1] Posisi
Romanisasi Hangul Romanisasi Hangul
Soohyun 수현 Shin Soohyun 신수현 11 Maret 1989 (umur 25) Leader, Vokal Utama[2]
Kiseop 기섭 Lee Kiseop 이기섭 17 Januari 1991 (umur 23) Sub-Vokal [2]
Eli 일라이 Kim Kyoungjae 김경재 13 Maret 1991 (umur 23) Rapper[1]
AJ 에이제이 Kim Jaeseop 김재섭 4 Juni 1991 (umur 22) Vokal, Rapper[1]
Hoon Yeo Hoonmin 여훈민 16 Agustus 1991 (umur 22) Vokal[1]
Kevin 케빈 Woo Sunghyun 우성현 25 November 1991 (umur 22) Vokal[1]
Dongho 동호 Shin Dongho 신동호 29 Juni 1994 (umur 19) Rapper[1]
Mantan Anggota
Jeneng Manggung Jeneng Lair Tanggal Lair Posisi
Romanisasi Hangul Romanisasi Hangul
Xander 알렉산더 Alexander Lee Eusebio 알렉산더이유세비오 29 Juli 1988 (umur 25) Rapper
Kibum 기범 Kim Kibum 김기범 29 Desember 1990 (umur 23) Vokal


Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Navbox musical artist

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=U-kiss&oldid=864420"