Trango Towers

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Trango Towers

Trango Towers — Their vertical faces are the world's tallest cliffs. Trango Tower center; Trango Monk center left; Trango II far left; Great Trango right.
Elevasi 6.286 m (20.623 ft)
Prominence approx. 800 metres (2,625 ft)
Location
Lokasi Baltistan, Pakistan
Pagunungan Baltoro Muztagh, Karakoram
Koordinat 35°46′N 76°11′E / 35.767°N 76.183°E / 35.767; 76.183Koordinat: 35°46′N 76°11′E / 35.767°N 76.183°E / 35.767; 76.183
Geology
Tipe Granite
Climbing
First ascent 1977 by Galen Rowell, John Roskelley, Kim Schmitz and Dennis Hennek
Rute paling gampang Northwest face: snow/ice/rock climb

Trango Towers inggih punika salah satunggaling towers ingkang wonten ing sisih leripun Glacier Baltoro, wonten ing Baltistan, distrik saking Gilgit-Baltistan.[1] Trango towers punika saperanganipun Muztagh Baltoro, minangka subrange-ipun saking karakoram. WOnten ing Trango Towers wonten kathah tebing ingkang menantang sanget dipuncobi minggahi. Titik ingkang paling inggil wontenh ing Trango Towers inggih punika Big Trango Towers ingkang inggilipun 6286 meter utawi 20.608 kaki. [2]

Pucuk Trango Towers[sunting | sunting sumber]

Trango Towers gadhah kathah pucuk, pucuk kasebat inggih punika [3]:

  • 1 - Kruksum (S) 6650-M
  • 2 - Kruksum (N) 6600-M
  • 3 - Trango Ri (II) 6515-M
  • 4 - Trango Ri (1) 6452-M
  • 5 - Kruksum (E) 6300-M
  • 6 - Trano Ri (III) 6300-M
  • 7 - Trano Ri (IV) 6300-M
  • 8 - Besar Trango (I) 6286-M
  • 9 - Nameless Menara 6239-M
  • 10-Besar Trango (II) 6237-M
  • 11-Besar Trango (III) 6231-M
  • 12-Munk 6150-M

Paminggahan[sunting | sunting sumber]

Ingkang nate minggah wonten ing Nameless Tower utawi Menara Trango, inggih punika [4] :
  • 1.976 British Anthoine, Boysen, Howells kaliyan Brown
  • 1.987 Yugoslavia Cankar, Knez kaliyan Srot.
  • 1.987 Swiss-Prancis Piola, Delale, Schaffers kaliyan Fouquet (Parapente keturunan)
  • 1.988 Swiss-Polandia Kurtyka kaliyan Loretan.
  • 1.988 German (et al) Yugoslavia rute
  • 1.988 German Gullich, Munchenbach kaliyan Albert (Yugoslavia rute pendakian gratis 1)
  • 1.989 Spanyol Gallego, Clavel, Rose kaliyan Seiguer.
  • 1.989 Jerman (Gullich, Albert kaliyan Stiegler
  • 1.990 Amerika / Perancis Lowe kaliyan Destivelle Yugoslavia rute (Destivelle wanita pertama)
  • 1.990 Jepang Minamiura Pertama solo (kaliyan rute enggal)
  • 1.992 Anak kaliyan Wilford
  • 1.995 Ogden, Benegas, Starr kaliyan Brand
  • 1.995 Izco, Zabalza kaliyan Aquerreta
  • 1.995 Skinner, Model, lilygren kaliyan Bechtel
  • 1997 Hollinger, Barker, Jarrett kaliyan Rzeczycki
Ingkang nate minggah wonten ing Big Tower Trango, inggih punika[4] :
  • 1.977 Hennek, Rowell, Roskelley, Schmitz kaliyan Morrissey
  • 1.984 Doseth dan Daehli (KTT Timur, seda nalika nembe ngandhap gunung)
  • 1.985 Selters kaliyan Woolums
  • 1.988 Giordani Solo
  • 1.992 Middendorf kaliyan Bongard.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)[1](dipunundhuh tanggal 16 Oktober 2012)
  2. ^ (en)[2](dipunundhuh tanggal 16 Oktober 2012)
  3. ^ (en)[3](dipunundhuh tanggal 16 Oktober 2012)
  4. ^ a b (en)[4](dipunundhuh tanggal 16 Oktober 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Trango_Towers&oldid=883518"