Tlaga Baikal

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tlaga Baikal
Tlaga Baikal -
Tlaga Baikal -
Koordinat 53°30′N 108°0′E / 53.5°N 108°E / 53.5; 108Koordinat: 53°30′N 108°0′E / 53.5°N 108°E / 53.5; 108
Jenis tlaga Continental rift lake
Ilènan mlebu utama Selenge, Barguzin, Upper Angara
Ilènan metu utama Angara
Dhaérah pangumpulan banyu 560.000 km² (216,000 sq mi)
Ana ing negara Russia and Mongolia
Dawa maks. 636 km
Amba maks. 79 km
Wiyar lumahing tlaga 31722 km²
Jero rata-rata 744.4 m
Jero maks. 1642 m
Volume air 2.361.539 km3 (566,600 cu mi)
Dawa pinggirané tlaga1 2.100 km (1,300 mi)
Kadhuwuran lumahing tlaga 4.555 m (14,944 ft)
Dadi beku January–May
Pulo 27 (Olkhon)
Pamukiman Irkutsk
1 Dawa pinggirané tlaga ora pati cetha dhéfinisiné.
Tlaga Baikal*
Situs Warisan Donya UNESCO
Negara Flag of Russia.svg Russian Federation
Tipe Natural
Kriteria vii, viii, ix, x
Referensi 754
Wilayah Asia
Sajarah prasasti
Prasasti resmi 1996  (Sèsi 22nd)
* Jeneng resmi jroning Daftar Warisan Donya.
Miturut klasifikasi resmi UNESCO.

Tlaga Baikal yaiku sawijining tlaga banyu tawar kang paling jero ing donya. Tlaga Baikal dadi wadah sapaalima jumlah banyu tawar ing donya kang durung kecemar. Tlaga Baikal keisi luwih saka 20% banyu tawar ing donya lan 90% banyu tawar Russia. Tlaga baikal yaiku sawijining situs warisan donya kang dumunung ing sisih kidul Siberia ing Russia, watara Oblast Irkutsk ing kulon laut lan Buryatia ing tenggara, cedhak kutha Irkutsk.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tlaga_Baikal&oldid=835558"