Thomas Alva Edison

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Thomas Alva Edison

"Jenius iku asalé saka 1% inspirasi lan 99% perspirasi (kringet/kerja keras)."
– Thomas Alva Edison, Harper's Monthly (September 1932)
Lair 11 Februari 1847
Milan, Ohio
Tilar donya 18 Oktober 1931 (umur 84)
West Orange, New Jersey
Pagawéyan panemu, èlmuwan, pengusaha
Agama Deist
Garwa Mary Stilwell (m. 1871–1884) «Cithakan:Start-dateCithakan:End-date»"Pernikahan: Mary Stilwell dari Thomas Alva Edison" Location:Cithakan:Placename/adr (linkback://jv.wikipedia.org/wiki/Thomas_Alva_Edison)
Mina Edison (m. 1886–1931) «Cithakan:Start-dateCithakan:End-date»"Pernikahan: Mina Edison dari Thomas Alva Edison" Location:Cithakan:Placename/adr (linkback://jv.wikipedia.org/wiki/Thomas_Alva_Edison)
Anak Marion Estelle Edison (1873–1965)
Thomas Alva Edison Jr. (1876–1935)
William Leslie Edison (1878–1937)
Madeleine Edison (1888–1979)
Charles Edison (1890–1969)
Theodore Miller Edison (1898–1992)
Wong tuwa Samuel Ogden Edison, Jr. (1804–1896)
Nancy Matthews Elliott (1810–1871)
Kulawarga Lewis Miller (father-in-law)
Thomas Alva Edison

Thomas Alva Edison (18471931), punika satunggiling papanggih teknik saha ahli sains saking Amérika Sarékat ingkang misuwur ugi prodhuktif sanget.

Prodhuksinipun kathah ingkang dipun-patèn-aken. Patènipun kathah sanget, wonten kirang langkung 1.000 papanggihan (penemuan). Antawis sanès papanggihanipun punika: bohlam, fonograf, mikrofon saha kinetoskop.

Uga pirsani liyan[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Lokasi
Informasi lan media



Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Thomas Alva Edison ing Wikimedia Commons.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Thomas_Alva_Edison&oldid=864686"