Taun Kabisat

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Taun Kabisat iku salah siji taun Syamsiah sing cacah dinané 366 dina.

Setaun syamsiah cacah dinané ora persis 365 dina, nanging 365 dina, 5 jam, 48 menit lan 45,1814 dhetik. Yèn kaluwihan jam, menit lan dhetik iku ora diétung, saben patang taun cacah dinané bisa kelangan mèh sedina.

Kanggo kompènsasi bab iku, saben patang taun sepisan (taun sing isa dibagi papat), ditambahi sedina ekstra: 29 Februari. Nanging amarga 5 jam, 48 menit dan 45,1814 dhetik kurang saka 6 jam, mila taun-taun kang bisa dibagi 100 (kaya taun 1900), dudu taun kabisat, kejaba bisa dibagi kanthi angka 400 (kaya taun 2000).

Tahun Kabisat miturut dhéfinisi iki ana wiwit diluncuraké kalendher Gregorian.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Taun_Kabisat&oldid=812752"