Taeyeon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kim Tae-yeon

Latar wuri
Alias Taeyeon
Taeng, Taengoo,Tae-Tae, Kid Leader, Umma, Ahjumma
Lair 9 Maret 1989 (umur 25)
Asal Seoul, Koréa Kidul
Génré Pop, R&B, dance-pop
Taun aktif 2007 (2007)–present
Label SM Entertainment
Universal Music Japan
Interscope Records
Magepokan karo Girls' Generation (2007-sapunika)
SM Town
Route 0 (2002-2003)
Situs wèb Official website


Signature of Taeyeon
Jessica Jung
Hangeul
Alih Aksara sing disampurnakaké Gim Tae-yeon
McCune–Reischauer Kim T'aeyŏn


Taeyeon inggih punika wargi saking SNSD/Girls Generation ingkang anggadhahi profil inggih punika:

  1. Asma populer: Taeyeon 태연
  2. Asma lair: Kim Taeyeon 김태연
  3. Asma sapanunggalipun: Umma, Ajumma, Kid Leader, Tete
  4. Tanggal lair: 9 Maret 1989
  5. Dhuwuripun: 162 centimeter
  6. Gol. Gethih: O
  7. Group: So Nyuh Shi Dae (SNSD)/ Girls Generation
  8. Posisi ing SNSD/ Grils Generation: Ketua grup, ketua vokal no 1
  9. Spesialipun: Basa China lan Renang
  10. Sekolah: Jeonju Art High School, Graduated
  11. Agensi: SM Entertainment

Karir Taeyeon[sunting | sunting sumber]

Karir saking Taeyoen inggih punika:

  1. GAMEVIL CF
  2. Debut ing tanggal 3 Agustus 2007 kalian single, Into The New World, kalian SNSD/ Girls Generation
  3. Album kaping setunggal SNSD/ Girls Generation ing tanggal 1 November 2007
  4. Nembang piyambakipun ingkang setunggal 만약에 (If) kangge Hong Gil Dong Ost[1]
  5. Dadi anggotane subgrup Girls' Generation - TTS bareng Tiffany lan Seohyun

Taeyeon inggih punika member saking SNSD/Girls Generation ingkang paling sepuh, ananging piyambakipun katon tasih alit, lan dados member kang paling ayu ing SNSD/Girls Generation. Sapanunggalipun punika Taeyeon dados koki no 2, sesampunipun Hyoyeon ing SNSD/Girls Generation. Taeyeon ingkang saking Korea Kidul punika gadhahi mripat ingkang mboten sae, amargi punika piyambakipun ngangge kontak lensa.[2]


Panghargyan[sunting | sunting sumber]

Taun Panghargyan Cathetan Ket
2004 8th Annual Best Contest Best Singer 1st Place & Grand Award Won
2008 Cyworld Song of the Month: February "If"[3] Won
2008 Mnet Music Award – Best OST "If" Nom
Mnet 20's Choice Awards Hot DJ Won
23rd Golden Disk Awards Yepp Popularity Award for "Deullinayo" Won
2009 Program Production "Good Friend Radio (ChinChin)" Won
2009 MBC Drama Awards [Radio Newcomer Award] "Good Friend Radio (ChinChin)"[4] Won
2010 16th Republic of Korea Entertainment Arts Awards Female Radio Award Won
Yahoo Buzz! Award's Top Buzz Star:Female Category Herself Nom[5]
2011 The 5th Musical Awards Best Newcomer Won
2011 Mnet Music Award – Best OST "I Love You" Nom
2011 Mnet Music Award – Song of the Year "I Love You" Nom
2011 MelOn Music Awards – Best OST "I Love You" Nom

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)www.crunchyroll.com(dipuntingali tanggal 23 Agustus 2011)
  2. ^ (id)detectiveindonesia.forumotion.com(dipuntingali tanggal 23 Agustus 2011)
  3. ^ (Koréa) (영상)소녀시대 태연, 혼자서도 인기, nocutnews.co.kr. March 20, 2008. Retrieved May 13, 2010.
  4. ^ (Koréa) 태연 “늦은 밤 나와 얘기나눠준 청취자에 감사” 라디오 신인상. Newsen. December 30, 2009. Retrieved December 30, 2009.
  5. ^ (Koréa) [1]. Yahoo Buzz Awards.

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.Kategoti:Aktris Internasional

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Taeyeon&oldid=832362"