Tiffany

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tiffany Hwang

Tiffany ing promo LG
Latar wuri
Alias Tiffany
Fany
Mi-Young
Eye-Smile Princess
Winking Queen
Lair 1 Agustus 1989 (umur 25)
Asal Seoul, Koréa Kidul
Génré K-pop, Dance-pop
Taun aktif 2007 (2007)–present
Label SM Entertainment
Universal Music Japan
Interscope Records
Magepokan karo Girls' Generation (2007-sapunika)
SM Town
Route 0 (2002-2003)
Situs wèb Official website

Tiffany signature.jpg
Signature of Tiffany.
Tiffany
Hangeul 티파니
Alih Aksara sing disampurnakaké Tipani
McCune–Reischauer T'ip'ani
Jeneng lair
Hangeul 스테파니 황
Alih Aksara sing disampurnakaké Seutepani Hwang
McCune–Reischauer Sŭt'ep'ani Hwang
Korean name
Hangeul
Hanja
Alih Aksara sing disampurnakaké Hwang Mi-yeong
McCune–Reischauer Hwang Miyŏng

Tiffany inggih punika salah satunggalipun member saking SNSD/Girls Generation. Sami kalih member Girls Generation sapanungglipun, Tiffany dipunlatih dados penari lan penyanyi ingkang profesional. Dipunlatih dados model lan akting, sapanunggalipun punika dados model iklan ing TV lan majalah.

Karir Saking Tiffany[sunting | sunting sumber]

Ing taun 2011 punika, Tiffany lan aktris sapanunggalipun wonten ing acara SMTOWN ing Paris Writters & Publishers Conference 2011, ingkang dipunlajengaken ing hotel Marriot Rive Gauch. Acara punika wonten tiyang no setunggal ing SM Entertainment kang sampun dadosaken aktris- aktris ingkang sae kados Lee Soo Man. Tiffany wonten ing mriko kalih Kim Young Min, lan Teddy Riley. Sapanunggalipun punika wonten 50 tiyang komposer ing Eropa kang wonten ing acara punika. Tiffany piyambak dipuntunjuk ingkang dados wakil saking SM Entertainment kados presentasi sistem lan training lan debut saking SM Entertainment.[1]

  • 2007 VJ for KMTV ‘Sonyun Sonyuh Gayo Baekso’ (with Kim Hyesung)
  • 2008 Model for ‘A-Solution’ cosmetic
  • 2008 Variety Show KBS2 ‘Kko Kko Tour’ season 1
  • 2009 OST for MBC drama Jang Myung Go ‘By Myself (나 혼자서)‘
  • 2009 Featured with K.Will ‘A Girl Meets Love‘
  • 2009 Featured with The Blue ‘Feeling Only You‘ (with Sooyoung)
  • 2009 MC for MBC Music Core (with Yuri)
  • 2009 Model for ‘A-Solution’ cosmetic (with Taeyeon)
  • 2009 CF ‘Post Cereal‘ (with Taeyeon & Sooyoung)
  • 2010 CF ‘Biotherm’ (with Sooyoung & Yuri)
  • 2010 OST for short movie Haru: Unforgettable Day in Korea ‘Banji (Ring)’[2]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)musik.kapanlagi.com(dipuntingali tanggal 22 Agustus 2011)
  2. ^ (en)snsdkorean.com(dipuntingali tanggal 21 Januari 2012)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tiffany&oldid=880279"