Tèrmomèter

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Piranti Tèrmomèter

Tèrmomèter yaiku piranti kang mumpangaté/gunané kanggo ngukur suhu (temperatur) utawa munggah mudhune panas ing awak. Jeneng tèrmomèter asalé saka basa Latin thermo kang tegesé bahang lan mèter kang tegesé ngukur. Cara kerja tèrmomèter ana werna-werna, nanging kang paling umum yakuwi tèrmomèter banyu raksa.

Jénise tèrmomèter[sunting | sunting sumber]

macém-macém tèrmomèter miturut cara kerjane:

  • Tèrmomèter raksa
  • Tèrmokopel
  • Tèrmomèter inframerah
  • Tèrmomèter Galileo
  • Termistor
  • Tèrmomèter bimetal mekanik
  • Sensor suhu bandgap silikon
  • Merkuri termo
  • Tèrmomèter alkohol

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Tèrmomèter ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tèrmomèter&oldid=829237"