Sotong

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sotong
sotong
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Mollusca
kelas: Cephalopoda
Subkelas: Coleoidea
Superorder: Decapodiformes
ordo: Sepiida
Zittel, 1895
Suborder dan Keluarga
Cangkang jroning sotong

Sotong utawa iwak nus yaiku sawijining kewan kang urip ing banyu, khususe ing kali, segara, utawa tlaga. Sotong bisa ditemoake ingmaneka warna jinis banyu kang ukurane gedhe ing banyu anta, banyu payau, utawa banyu asin kang jerone variasi saka cedak dhuwur nganti ewunan meter ing ngisor segara. Akeh wong kang nganggep sotong iku padha karo cumi-cumi. Padahal sotong lan cumi-cumi iku beda, sotong awake tipis yen cumi-cumi awake silinder. sakliyane iku cangkang sotong uga kasusun saka kapur kang atos, menawa cangkan cumi-cumi empuk.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Wiktionary-logo-en.png
Pirsani informasi ngenani Sotong ing KamusWiki.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sotong&oldid=835692"