Siti Nurbaya

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Siti Nurbaya.jpg

Siti Nurbaya. Kasih tak sampai, punika satunggiling novel, ingkang dipun anggit déning Marah Rusli, sastrawan klairan Padang, Sumatra Barat, sastrawan Indonesia angkatan Balai Pustaka. Kaloka kanthi karya (roman) Siti Nurbayapunika, ingkang wiwitan dipun terbitaken ing taun 1922. Marah Rusli misuwur ngantos sapriki. Siti Nurbaya sampun dados legendha, wanita ingkang dipun peksa krama déning tiyang sepuhipun, pikantuk priyantun ingkang mboten dipun tresnani.

Panganggit[sunting | sunting sumber]

Penerbit[sunting | sunting sumber]

Taun Terbit[sunting | sunting sumber]


Karya Marah Rusli Sanèsipun[sunting | sunting sumber]

  • Anak dan Kemenakan
  • La Hami
  • Memang Jodoh
  • Gadis yang Malang (terjemahan saking novel Charles dicken)

Ugi Pirsani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jawi[sunting | sunting sumber]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Siti_Nurbaya&oldid=813698"