Shin-Min-a

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Yang Min-a[1]

Latar wuri
Alias Shin-Min-a
Lair 5 April 1984 (umur 30)
Asal Seongnam, Gyeonggi, South Korea
Taun aktif 1986 - sekarang

Shin-Min-a ingkang gadhahi asma lair Yang Min Ah inggih punika aktris saking Korea Kidul ingkang sampun main film ing kathah film lan Serial Drama Korea. Salah satunggalipun inggih punika My Girlfriend is a Nine-Tailed Fox ing taun 2010 ingkang dadosaken piyambakipun misuwur, lan gadhahi panghargyan ing SBS Drama Awards (Top Ten Stars Award, Best Actress Award - Drama Special, lan Best Couple Award kaliyan Lee Seung Gi) ing taun ingkang sami.[2]

Shin-Min-A miwiti karir saking dados model ing Majalah Teen KiKi ("키키"). Selajengipun punika piyambakipun dados modhèl. Ing taun 2001, Shin-Min-a miwiti karir akting ing film Volcano High lan kalih taun salajengipun main film "Madeleine".[3]


Serial TV[sunting | sunting sumber]

  • Arang And TheMagister (2012)
  • My Girlfriend is a Nine-Tailed Fox (Gumiho) (SBS, 2010)
  • The Devil (KBS, 2007)
  • A Love to Kill (KBS, 2005)
  • Punch (SBS, 2003)
  • Beautiful Days (SBS, 2001)

Film Shin-Min-a[sunting | sunting sumber]

  • The Naked Kitchen (2008)
  • My Mighty Princess (2008)
  • Go Go 70 (2008)
  • I Like It This Way (2008)
  • Beast and Beauty (2005)
  • Sad Movie (2005)
  • A Bittersweet Life (2005)
  • Madeleine (2002)
  • Volcano High (2001) .[4]
  • A Million, (2009) 10억
  • Sisters on the Road (2008) 지금, 이대로가 좋아요
  • The Naked Kitchen (2008) 키친
  • My Mighty Princess (2007) 무림여대생[5]

Panghargyan Shin-Min-a[sunting | sunting sumber]

  • 2010 SBS Drama Awards: Top Ten Stars Award (My Girlfriend is a Nine-Tailed Fox)
  • 2010 SBS Drama Awards: Best Actress Award – Drama Special (My Girlfriend is a Nine-Tailed Fox)
  • 2010 SBS Drama Awards: Best Couple Award kalian Lee Seung Gi (My Girlfriend is a Nine-Tailed Fox) .[6]
  • 2003 SBS Drama Awards - New Star Award (Punch)
  • 2006 Christian Dior's Timeless Beauty Awards - Recipient
  • 2009 Max Movie Awards - Best Actress (Go Go 70s)
  • 2009 M.net 20's Choice - Hot Fashionista
  • 2009 Chunsa Film Art Awards - Best Actress (Go Go 70s)
  • Best Newcomer - SBS 2003
  • Best Supporting Actress [Go Go 70s] - South Korean College Students Film Festival Awards 2008
  • Female Cyon New Chocolate Fashionista - O'live Style Icon Awards 2009
  • Model of the Year - Korean Advertisers Association 2010
  • Style Icon Actress - O'live Style Icon Awards 2010

Video Klip[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ [연예]양민아 '신민아'로 이름 바꾸고 영화 데뷔 :: 네이버 뉴스
  2. ^ (id)www.jadilah.com(dipuntingali tanggal 20 Oktober 2011)
  3. ^ (en)www.indowebster.web.id(dipuntingali tanggal 20 Oktober 2011)
  4. ^ (id)www.jadilah.com(dipuntingali tanggal 20 Oktober 2011)
  5. ^ (en)www.hancinema.net(dipuntingali tanggal 20 Oktober 2011)
  6. ^ (id)www.jadilah.com(dipuntingali tanggal 20 Oktober 2011)
  7. ^ (en)www.indowebster.web.id(dipuntingali tanggal 20 Oktober 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Shin-Min-a&oldid=862501"