Serena Williams

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Serena Williams
Serena Williams July 2008.jpg
Williams jroning Tim tenis donya taun 2008
Negara Bendera_Amerika Serikat Amerika Serikat
Papan pedunungan Palm Beach Gardens, Florida, AS
Dhuwur 1.75 m (5 ft 9 in)
Bobot 150 lb (68 kg)
Karir profesional 1995–
Tangan tengen; rong tangan backhand
Gunggung hadiah
sadawaing karir
US$24.205.248
Tunggal
Menang-kalah 424–92 (82,7%)
Gelar 33
Peringkat paling dhuwur No. 1 (8 Juli 2002)
Asil Grand Slam (9 gelar)
Australia Terbuka J (2003, 2005, 2007, 2009)
Perancis Terbuka J (2002)
Wimbledon J (2002, 2003, 2009)
AS Terbuka J (1999, 2002, 2008)
Ganda
Menang-kalah 119–18 (87,3%)
Gelar 14
Peringkat paling dhuwur No. 5 (1 Oktober 1999)

Cathetan: Data per 6 Juli 2009.

Rèkor medali Olimpiade
Tenis Putri
Emas Olimpiade Sydney 2000 Ganda
Emas Olimpiade Beijing 2008 Ganda

Serena Jameka Williams (lair ing Saginaw, Michigan, Amérika Sarékat, 26 September 1981; umur 32 taun) iku wong Afro-Amérika sing dadi petenis tunggal putri profesional donya, lan uga mantan petenis tunggal putri No. 1 donya versi Women's Tennis Association (WTA). Serena iku sedulur enom saka juara tenis putri donya uga yaiku Venus Williams. Petenis putri kulit ireng kanthi dedeg 175 cm iki manggon ing Palm Beach Gardens, Florida, Amérika Sarékat.

Petenis putri Amérika Sarékat iki lair ing Saginaw, Michigan, Amérika Sarékat lan nyemplung ing jagad tenis pro wiwit September 1995. Serena ngraih peringkat siji donya kanggo sig sapisanan tanggal 8 Juli 2002.

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Petenis-petenis putri mawi peringkat nomer siji donya
Amélie Mauresmo | Ana Ivanović | Arantxa Sánchez Vicario | Chris Evert | Evonne Goolagong | Jennifer Capriati | Justine Henin | Kim Clijsters | Lindsay Davenport | Maria Sharapova | Martina Hingis | Martina Navrátilová | Monica Seles | Serena Williams | Steffi Graf | Tracy Austin | Venus Williams
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Serena_Williams&oldid=821588"