Segara Sawu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lokasi Segara Sawu

Segara Sawu kuwi sawijining segara cilik ing Indonesia dijenengké miturut jeneng pulo Sawu ing sisih kidul segara iki. Segara Sawu wewatesan karo Pulo Sawu lan Rai Jua ing sisih kidul, pulo Rote lan Timor ing sisih wétan, Flores lan Kapuloan Alor ing sisih lor/lor-kulon, lan pulo Sumba ing sisih wétan/lor-wétan. Ing antara pulo-pulo iki, segara Sawu mili menyang Samudra Hindia ing sisih kidul lan kulon, menyang Segara Flores ing sisih lor, lan menyang Segara Bandha ing sisih kidul.

Segara Sawu jeroné nagnti 3500 m. Jembaré watara 600 km saka kulon mangétan, lan 200 km saka lor mangidul. Kutha kang paling gedhé ing segara iki yakuwi Kupang, ibukutha Provinsi Nusa Tenggara Wétan ana ing Pulo Timor, kanthi pedunung udakara 450,000 jiwa.

Koordinat geografi: 9° 32′ 23" S, 122° 0′ 12" E.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


9°32′23″S 122°00′12″E / 9.53972°S 122.00333°E / -9.53972; 122.00333

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Segara_Sawu&oldid=813621"