Saddam Hussein

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Saddam Hussein
Saddam Hussein

Saddam Hussein Abd al-Majid al-Tikriti (Arab: صدام حسين عبد المجيد التكريتي‎ Saddām Husayn Aabdu-Al-majīd al-tikrītī[1]; 28 April 193730 Desember 2006) iku Presiden Irak ing période 16 Juli 1979 nganti 9 April 2003, nalika dhèwèké mlayu amerga Irak diinvasi pasukan koalisi ing taun 2003. Minangka pemimpin Irak lan kepala Partai Ba'ath, Saddam nglakoni kawicaksanan pan-Arabisme sekulèr, modèrnisasi ékonomi, lan sosialisme Arab. Dhèwèké dadi presiden Irak ing taun 1979 lan diukum pati ing taun 2006 minangka ukuman gantung.

Ing basa Arab, jeneng Saddam tegesé wong sing sirahé atos utawa koppig utawa sing nantang (ing Irak jeneng iki uga dienggo kanggo bumper montor).

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Saddam_Hussein&oldid=820236"