Rosa Parks

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Rosa Parks

Rosa Parks ing taun 1955, kaliyan Martin Luther King, Jr. ing wingking.
Lair 4 Februari 1913
Tuskegee, Alabama
Tilar donya 24 Oktober 2005 (umur 92)
Detroit, Michigan

Rosa Parks (4 Februari 191324 Oktober 2005) punika aktivis hak asasi Afro-Amérika ingkang dipunsebat déning Kongrès Amérika Sarékat minangka "Ibu pergerakan Hak Asasi Manungsa Modhèrn".

Ing tanggal 1 Desember 1955, Parks dados misuwur sasampunipun nulak nuruti préntah sopir bis James Blake supados maringaken kursinipun amrih sedaya ruangan namung kanggé penumpang kulit pethak. Aksi kabotenmanutan puniki miwiti Boikot Bus Montgomery, ingkang arupi salah satunggiling pergerakan paling ageng nglawan pamisahan ras.

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rosa_Parks&oldid=815772"