Roman Polanski

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Roman Polanski

Roman Polanski ingkang dipuntepang dados Sutradara, panyerat, produser film punika sampun gadhahi piala Oscar (Akademy Award). Film The Pianist (2002) ingkang ngeteraken Roman dados sutradara paling sae ing Academy Award. Sapanunggalipun punika dados naminasi kangge kategori Best Picture. 2 film China Town (1974) lan Tess (1980) namung ngeteraken Roman dados nominasi sutradara ingkang paling sae wonten Oscar. [1]

  • Asma Lair: Rajmund Roman Liebling
  • Asma Misuwur: Romek
  • Tanggal Lair: 18 Agustus 1933 Paris, Prancis
  • Dhuwur: 165 cm

Ing taun 1978 Roman Polanski kenging ukuman amargi merkosa lare ingkang umuripun 13 taun lan Roman tumuju ing Eropa saperlu ngéndha saking ukuman. Sesampunipun Roman ngéndha saking Keadilan Amerika, hakim ing perkawis punika nggadhahi sumpah kangge nggadhahi Roman ing wingking panggenan mendem. Senajan hakim seda taun 1989, direktur tetep boten saged mlebet ing AS, yen boten, piyambakipun badhe dipuncepeng.

Ing taun 1969, Roman ing njawi kitha saperlu bisnis. Wekdal punika ugi, garwanipun, aktris Sharon Tate dipunsedakaken sacara brutal dening anggota kulawarga sekte Charles Manson, senajan Manson namung mrintahaken kepatèn kala wau, lan boten wonten sadangunipun kepatèn. Wekdal punika Sharon Tate nembe mbobot 8 wulan putra kang nomor setunggal. Roman ngendikan menawi penyesalan ingkang paling ageng ing gesangipun inggih punika mboten wonten ing Cielo Drive, Beverly Hills, sarta Sharon Tate lan 4 tiyang sanesipun dipunsedakaken sacara brutal.

Garwanipun Roman[sunting | sunting sumber]

  1. Emmanuelle Seigner (30 Agustus 1989 – ngantos samangke) 2 putra
  2. Sharon Tate (20 Januari 1968 - 9 Agustus 1969) (seda)
  3. Barbara Lass (19 September 1959-1962) (pegat)

Film kang Disutradarai[sunting | sunting sumber]

  1. Rosemary's Baby (1968)
  2. Chinatown (1974)
  3. Tess (1979)
  4. The Usual Suspects (1995)
  5. Pulp Fiction (1994)
  6. The Pianist (2002)
  7. Lan Sapanunggalipun[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)selebriti.kapanlagi.com(dipuntingali tanggal 9 Agustus 2011)
  2. ^ (en)www.imdb.com(dipuntingali tanggal 9 Agustus 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Roman_Polanski&oldid=831881"