Roald Amundsen

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Roald Amundsen

Roald Amundsen (18721928), punika juru jlajah saking Norwegia ingkang pratami dhateng ing kutub kidul ing 1911. Kanggé mulèni piyambakipun, satunggiling segantun dipunnamèni Segantun Amundsen ing Antarktika.

Rikala njlajah ing tlatah Antarktika, piyambakipun riyin-riyinan kaliyan Sir Robert Falcon Scott saking Britania Raya. Amundsen ingkang menang, sawetawis Sir Scott tiwas nalika sampun dhumateng ing kutub kidul ing 18 Januari 1912.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Roald_Amundsen&oldid=816788"