Ritus Armenia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Ritus Armenia arupa liturgi sing independen. Ritus iki dipigunakaké déning Gréja Ortodoks Armenia uga Gréja Katulik Armenia. Liturgi saka Santo Gregorius sang Illuminator, sing arupa pangadeg lan pangayom Gréja Armenia, iku liturgi baku jroning Gréja iki.

Ora kaya jroning Gréja Byzantium, gréja-gréja saka Ritus Armenia biasané ora dihiasi ikon-ikon sarta duwé sawijining tirai sing ngalangi imam lan altar saka pandelengan umat sakwéné sapérangan bagéyan liturgi, sawijining pengaruh saka awal zaman apostolik. Panggunan Mitra uskup lan panggunan roti sing tanpa ragi, arupa paninggalan pengaruh para misionaris Kulon kanggo umat Ortodoks (monofisit) Armenia uga umat Katulik (Gréja Katulik Wétan) Armenia.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ritus_Armenia&oldid=831095"