Ripon, Wisconsin

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ripon
—  Kutha  —
Ripon, Wisconsin is located in Wisconsin
Ripon
Lokasi ing negara bagéyan Wisconsin
Coordinates: 43°50′42″N 88°50′23″W / 43.845°N 88.83972°W / 43.845; -88.83972Koordinat: 43°50′42″N 88°50′23″W / 43.845°N 88.83972°W / 43.845; -88.83972
Negara Amérika Sarékat
Negara Wisconsin
County Fond du Lac
Wewengkon
 • Total 40 sq mi (11,0 km2)
 • Land 40 sq mi (11,0 km2)
 • Water 0.4 sq mi (0,1 km2)
Populasi (2000)
 • Total 6.828
Zona wektu Central (CST) (UTC-6)
 • Summer (DST) CDT (UTC-5)
Kodhe Pos
Kodhe FIPS
GNIS feature ID

Ripon iku sawijining kutha ing Font du Lac County, Wisconsin, Amérika Sarékat. Nalika taun 2000 pendhudhuké nganti 6.828 jiwa, kanthi kapadhetan pendhudhuk 1.612,8 jiwa per mil persegi (623.2/km²). Susunan rasial kutha iki yaiku 97,72% kulit putih, 0,19% kulit ireng, 0,16% pendhudhuk asli Amérika, 0,5% Asia, 0,86% saka ras liya, lan 0,57% saka 2 ras utawa luwih, lan 2,21% pendhudhuké asalé saka etnis Latino utawa Hispanik.

Kutha iki ana ing garis lintang 43° 50′ 41.66″ U lan garis bujur 88° 50′ 22.61″ B.

Kutha iki didegaké nalika taun 1849 déning David P. Mapes, tilas kapten kapal uap. Mapes mènèhi jeneng Ripon kanggo ngurmati sawijining kutha ing Inggris, Ripon. Jroning 2 taun kutha iki wis nyerep komune Ceresco sing cerak nggoné, didegaké nalika taun 1844 déning saklompok pemukim mawa paham sosialis utopis saka Charles Fourier.

Nalika taun 1854 saklompok panentang UU Nebraska patemon ing sawijining sekolah ing kutha iki (saiki dilestarèkaké minangka papan mawa sajarah) madegaké Komite Lokal pisanan Partai Républikan, ing sapérangan negara bagéyan AS lor. Patemon pisanan déning klompok sing nyebut dhèwèké "Republikan" anyar dumadi sabanjuré ing Jackson, Michigan. Wadhah pamikir Républikan, Ripon Society, njupuk jenengé saka kutha iki.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ripon,_Wisconsin&oldid=829532"