Reggae

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bob Marley, salah sijine musisi reggae

Reggae yaiku kombinasi saka iringan tradhisional Afrika, Amerika, lan Blues sarta folk (tembang rakyat) Jamaika. [1] Reggae mujudake irama kang misuwur saka nagara Jamaika kanthi nganggo elemen folk lan rock, ska, callypso lan mento disuguhake ing garis bass nganggo hentakan ing sela-selane tabuhan drum. [2]

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Taun 1968 akeh diarani taun kelairane musik reggae. [1]Sejatine ora ana prastawa khusus kang dadi pratanda mula bukane, kajaba malihe selera musik wong-wong Jamaika saka Ska lan Rocksteady, kang tau kawentar ing kalangan nom-noman nalika taun wiwitan nganti pungkasan taun 1960-an,ing irama musik anyar kang tempone luwih kalem, yaiku reggae.[1]Tembung reggae diarani asale saka pangucapan tembung "ragged" ing logat utawa dialek Afrika.[1] Tembung "ragged" tegese gerak kagok kaya obahing awake wong kang njoged nganggo iringan ska utawa reggae.[1] Wirama musik reggae dewe dipengaruhi elemen musik R&B kang lair ing New Orleans, Soul, Rock, ritmik Afro-Caribean (Calypso, Merengue, Rhumba) lan musik rakyat Jamaika yang disebut Mento, kang sugih dening wirama Afrika.[1] Reggae iku pancen musik unik kanggo Jamaika, nanging ironise asale iku saka New Orleans R&B.[1]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g (id)Sejarah Musik Reggae (dipunundhuh tanggal 10 maret 2011)
  2. ^ (id)Tony Q Rastafara dan Musik Reggae di Indonesia(dipunundhuh tanggal 10 maret 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Reggae&oldid=829573"