Reca Liberty

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Patung Liberty*
Situs Warisan Donya UNESCO

Freiheitsstatue NYC full.jpg
Negara Bendera_Amerika Serikat Amerika Serikat
Tipe Budaya
Kriteria i, vi
Referensi 307
Wilayah Amerika
Sajarah prasasti
Prasasti resmi 1984  (Sèsi ke-16)
* Jeneng resmi jroning Daftar Warisan Donya.
Miturut klasifikasi resmi UNESCO.

Liberty Enlightening the World, luwih dikenal minangka Statue of Liberty utawa Reca Liberty, iku sawijining reca ukuran raseksa sing dumunung ing Pulo Liberty, ing sungapan Kali Hudson ing New York Harbor, Amérika Sarékat. Reca iki hadhiah saka Prancis marang Amérika Sarékat ing pungkasan abad kaping-19 lan minangka simbul sugeng rawuh marang para tamu, imigran lan wong Amérika sing bali saka lelungan.

Reca prunggu sing diserahaké ing tanggal 28 Oktober 1886 iki minangka hadiah satus taun kamardikan Amérika Sarékat lan minangka ungkapan kekancan antara kaloro negara. Pemahat reca ya iku Frederic Auguste Bartholdi, lan Gustave Eiffel (desainer Menara Eiffel) ngrancang struktur penyangga jeroné. Reca Liberty iku salah siji lambang AS sing paling misuwur ing saindhenging donya, lan nglambangaké kamardikan lan kabébasan saka tekanan.

Wiwit taun 1984 reca Liberty mlebu jroning dhaptar Situs Warisan Donya UNESCO

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Reca_Liberty&oldid=821381"