Menara Eiffel

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Menara Eiffel
Eiffel Tower 20051010.jpg

Menara Eiffel dideleng saka Champ-de-Mars

Lokasi Paris, Perancis
Status Selesai dibangun
Dibangun 1887 – 1889
Panggunaan Menara observasi
Menara penyiaran radio
Dhuwur
Antena/Pucuk 324 metres (1,063 ft)
Payon 30.065 metres (98,638 ft)
Perusahaan
Arsitèk Gustave Eiffel
Insinyur
Struktural
Gustave Eiffel

Menara Eiffel (Basa Prancis: Tour Eiffel, /tuʀ ɛfɛl/) iku sawijining menara wesi sing dibangun ing Champ de Mars ing gisiking Kali Seine ing kutha Paris. Menara iki wis dadi ikon global Prancis lan salah siji struktur misuwur ing donya.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Wacan[sunting | sunting sumber]

  • 1889 La Tour Eiffel et L’Exposition Universelle, Musee d’Orsay, May 16- August 15, 1989 [exhibition catalog]. Paris: Editions de la Reunion des Musees Nationaux, 1989
  • Frémy, Dominique, Quid de la Tour Eiffel, Robert Lafont, Paris (1989) — out of print
  • Engineering. The Paris Exhibition, May 3, 1889 (Vol. XLVII). London : Office for Advertisements and Publication.
  • Watson, William. Paris Universal Exposition: Civil Engineering, Public Works, and Architecture. Washington [DC], Government Printing Office, 1892.

Galeri[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Menara_Eiffel&oldid=820784"