Pulo Wangi-wangi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Wangi-wangi
{{{peta}}}
Peta lokasi pulau Wangi-wangi
{{{peta2}}}
Koordinat
Negara Indonésia
Gugus kapuloan Sulawesi
Provinsi Sulawesi Kidul-wétan
Kabupatèn Wakatobi
Garis pesisir -km
Jembar -km²
Populasi -
Kutha paling gedhé {{{kota terbesar}}}
(?)

Pulo Wangi-wangi utawa uga masarakat saubengé nyebut minangka Pulo Wanci iku sawijining pulo ing Sulawesi Kidul-wétan sing misuwur bab kaéndahan segarané. Ing sisih kulon wewatesan karo Pulo Kapota let-é cukup cedhak watara 10 kilomèter. Pulo iki dadi bagéan saka Kapuloan Tukangbesi.

Pulo Wangi-wangi minangka wilayah Kabupatèn Wakatobi lan sekaligus dadi pusat administrasi Kabupatèn Wakatobi.

Acara adat[sunting | sunting sumber]

Kepala adat Wangi-wangi ing mangsa Hindhia Walanda

Akèh acara adat sing kerep dianakaké ing pulo iki, antara liya:

  • Helariangi
  • Hekabuenga
  • He'batu'a
  • Karia

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

  • [http:narx-marine-crew.blog.friendster.com/2008/11/kepingan-keindahan-dari-pulo-wangi-wangi Kepingan keindahan dari pulo Wangi-wangi]
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pulo_Wangi-wangi&oldid=830454"