Pulo Alor

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Disambig.svg
Alor
Locator Pulau alor.PNG

Peta lokasi pulo Alor
Pulau alor.png
Koordinat 8° 13′ 50″ LS,  125° 7′ 55″ BT
Negara Indonesia
Gugus kapuloan {{{kepulauan}}}
Provinsi Nusa Tenggara Timur
Kabupaten Alor
Garis pesisir 281,7 km
Amba 2.119,7 km²
Pedunung -
Kutha paling gedhé {{{kota terbesar}}}
(?)

Alor iku sawijining pulo sing dungé ing ujung wétan Kapuloan Nusa Tenggara. Jembaré 2.119 km², lan titik paling dhuwur 1.839 m. Pulo iki diwatesi d'ening Segara Flores lan Segara Banda ing sisih lor, Selat Ombai ing sisih kidul (misahaké karo Pulo Timor), sarta Selat Pantar ing sisih kulon (misahaké karo Pulo Pantar. Pulo Alor iku siji saka 92 Pulo paling jaba Indonésia amarga wewatesan langsung karo Timor Leste ing sisih kidul.

Pulo Alor minangka salah siji saka loro Pulo utama ing Kabupatèn Alor, Provinsi Nusa Tenggara Wétan, Indonésia. Ing pulo iki dumunung Kutha Kalabahi, ibukutha Kabupatèn Alor.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pulau Alor dideleng saka ndhuwr
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pulo_Alor&oldid=825534"