Psikomètrika

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Psikomètrika iku bidang sing magepokan karo téori lan tèknik jroning pangukuran pendhidhikan lan psikologis, nyakup pangukuran kawruh, kamampuan, sikap, lan sipat kapribadèn. Bidang iki utamané nyinaoni prabédan antar individu lan antar klompok.

Panelitèné utamané tumrap:

  • Gawé alat lan prosedur pangukuran, lan
  • Pangembangan lan panyampurnan pendekatan téoretis marang pangukuran.

Cithakan:Psikologi-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Psikomètrika&oldid=833371"