Psikokinesis

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Stanisława Tomczyk meragakaké Makro-PK dikendalikaké hipnosis dening Julian Ochorowicz.

Psikokinesis (saka basa Yunani ψυχή, "psyche", artiné pikiran, jiwa, ati, utawa napas; lan κίνησις, "kinesis", brarti gerak, gerakan; harfiah "pikiran-gerakan"), yakuwi kamampuan manipulasi objek fisik namung modal pikiran. Objek kuwi isa kayata benda utawa awak dimanipulasi saka jarak kang adoh. Salah sijiné bentuké yakuwi psikokinetik metal-bending, yakuuwi efek psikokinetik marang benda-benda logam kayata kunci, sendok, peso utawa sajenisé.

Meski biasané fenomena psikokinesis iki sadhurungé wis direncanakaké. Nanging ana uga fenomena psikokinesis kang kadadian tanpa siap-siap. Miturut para ahli parapsikologi, menawa ana kadadean kang bebayani utawa gawe wedi lan mretegan banget, awak bisa ngetokaké daya psikokinetik. Misalé kaya mecahaké kaca nalika kewéden. Kuwi mau kasil saka daya psikokinetik kang metu saka awaké dhewe.[1]

Klasifikasi psikokinesis[sunting | sunting sumber]

Eksperimen Mikro-PK kang dilakukaké ning Universitas Northampton.

Biasané para ahli parapsikologi mbedakaké ilmu psikokinesis ana rong jinis, yakuwi psikokinesis-makro lan psikokinesis-mikro. Psikokines-makro

yakuwi kang kadadiané bisa diweruhi kanthi cara langsung. Kayata misalé ning pertunjukan televisi ana uwong kang bisa sanggup mlengkungaké sendok, ngangkat benda kuwi ning awang-awang, utawa kebal dening sanjata kang lancip. Ananging Psikokinesis-mikro kadadeané ora bisa titeni migunakaké mata biasa. Perlu anané metode statistik tartemtu supaya bisa meruhi kadadean kuwi. Kayata ning kategori mikro yakuwi pangobatan jarak adoh[1]

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Parapsikologi

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Psikokinesis&oldid=835843"