Pseudomonas syringae

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pseudomonas syringae
Klasifikasi èlmiah
krajan: Bacteria
filum: Proteobacteria
kelas: Gamma Proteobacteria
ordo: Pseudomonadales
kulawarga: Pseudomonadaceae
Genus: Pseudomonas
Species: P. syringae
Jeneng binomial
Pseudomonas syringae
Van Hall, 1904

Pseudomonas syringae (dicekak P. syringae) ya iku baktèri gram negatif, aérobik, lan duwèni flagela polar.[1] Sacara biokimia, baktèri iki bisa diuji kanthi migunakaké uji oksidase lan arginin hidrosilase kang bakal nuduhahe asil negatif. P. syringae minangka mikroorganisme kang ana ing saben kubik udara (40 mikroorganisme/ kubik) lan duweni 58-60% GC (guanin-sitosin). [1] P. syringae bisa ditemokake ing tanduran, lemah, lan udhara, nanging umume duweni habitat ing dhuwu godhong mula kalebu bakteri filosfer lan minangka patogen ing spesies tanduran tertemtu. [1]

Nukleasi es[sunting | sunting sumber]

Kaistimewaan utama saka P. syringae yaiku keprigelane mbentuk inti es (nukleasi es) kang bisa menstimulasi pembentukan es ing suhu -2 °C tekan -4 °C.[2]ing kahanan normal, banyu murni bakal mbentuk cair ing suhu 0 sampai -4 °C, nanging kristal es bisa kabentuk ing suhu ngisor mau kanthi anane es. [2]Ing P. syringae, protein inti es disandikake dening gen inaZ kang diekspresikan sacara terus-terus (konstitutif) lan gen wis kasil diisolasi lan dikloning kanggo aplikasi-aplikasi liyane kang bedha.[2]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c (en)Preston, Gail M. (September 2000). "Pseudomonas syringae pv. tomato: the right pathogen, of the right plant, at the right time". Molecular Plant Pathology 1 (5): 263-275. doi:10.1046/j.1364-3703.2000.00036.x.
  2. ^ a b c (Inggris)Dawn A. Baertlein, Steven E. Lindow, Nicholas J. Panopoulos, Stephen P. Lee, Michael N. Mindrinos, Tony H. H. Chen (1992). "Expression of a Bacterial Ice Nucleation Gene in Plants". Plant Physiol. 100: 1730-1736. http://www.plantphysiol.org/cgi/reprint/100/4/1730.pdf.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]