Profèsi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Profesi iku pegawéyan sing mbutuhaké pelatihan lan kaprigelan ing sawijining ngèlmu tartamtu. Sawijining profèsi umumé ana asosiasiné, kodhe ètik, sarta prosès sertifikasi lan lisensi sing pancèn digiyaraké kanggo profèsi kasebut.

Wong sing nduwé profèsi tartamtu diarani profèsional. Sanajan mengkono, istilah profèsional uga digunakaké kanggo kegiyatan sing nampa bayaran, minangka kosok balèn tembung amatir. Tuladhané yaiku petinju profèsional nampa bayaran kanggo tandhing tinju sing dilakoni, déné olahraga tinju padatan ora dianggep minangka profèsi.



Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Profèsi&oldid=827115"