Prada

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Butik Prada ing Singapura.

Prada yaiku sawijining merek sandhangan saka Italia kang sacara kusus gawe barang-barang mewah kanggo wong lanang lan wong wadon.[1] Prada dibangun ing Milanlan mulai nyebar ing Eropa , Amaerika, malahan meh tekan kabeh negara. Prodk Prada miswur amarga desainne kang prasaja lan elega. Prodak-prodak mau awujud tas, sepatu, sabuk, jeronanan, lan sandhangan kanggo wong lanang lan wong wadon. Omah mode Prada dibangun taun 1913 ing Milan kanthi produk arupa barang-barang saka kulit.[2] Wong kang mbangun yaiku Mario Prada pancen nyiptakake prodak kulit kang mewah kanggo kalangan wong sugih.[3] Wiwitane Prada mung dwe rong btik ing kutha Milan kang ngedol tas, sepatu, lan koper kulit.[1] Koper Prada nalika kuwi digawe saka kulit walrus kang abot lan angel dienggo nalika lelgan lewat jalur udhara. Mula Prada gawe koper kang enteng. Dhewe nggunakake bahan kayu, kristal, lan klit kerang. Ng taun 1978, Mario nyrahake bisnise marang putune, Miuccia Prada.[1] senajan Miuccia Prada ora duweni latarbelakang pendhidhikan mode, nanging dheweke karo bojoone yaiku Patrizio Bertelli, kasilanggone ngrembakakake bisnis Prada.[3]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c (en)"Prada: From Suitcases to Oscar Gowns, From Milan to the World", 2010. 
  2. ^ (Inggris)Gabrielle Euvino, Michael San Filippo (2001). The complete idiot's guide to Italian history and culture. Alpha. ISBN 978-0-02-864234-5.
  3. ^ a b (en)"Prada: Bringing Minimalism to High Fashion", 2001. 
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Prada&oldid=830732"